AKTUELLT

Advokatfirman Glimstedt Dalarna AB & Human&heart HR AB samarbetar i kvalificerade utredningar i arbetslivet

Kränkande särbehandling och sexuella trakasserier är uppmärksammade områden i arbetslivet. Behovet av kvalificerat stöd i utredningar rörande dessa frågor är centralt för arbetsgivare. Human&heart och Advokatfirman Glimstedt Dalarna AB har samarbetat i flera ärenden under 2018 och biträtt arbetsgivare över hela landet i utredningar av misstänkta fall av både kränkande särbehandling och sexuella trakasserier. Båda firmorna ser behovet av såväl juridisk som beteendevetenskaplig och personalorganisationskompetens i den här typen av utredningar. Därav utvecklar företagen tillsammans arbetet i en utredningsmetodik som ställer krav på högre grad av rättssäkerhet, förutsägbarhet och objektivitet i den här typen av utredningar. Advokatfirman Glimstedt Dalarna AB utför inom ramen för Human&hearts uppdrag s.k. second opinions på Human&hearts utredningar där företagets metodik och bedömningar granskas och kvalitetssäkras av advokatfirman. Därutöver kan Advokatfirman Glimstedt Dalarna AB utföra juridiska bedömningar i de fall kunden önskar ansvarsutredningar inom ramen för Human&hearts utredningsuppdrag.

-  Vi är glada över att samarbeta med Glimstedt Dalarna AB. Deras kompetens kompletterar vår och vi får en unik tjänst som ger våra klienter/kunder en heltäckande utredning som skapar underlag för att skapa en god och positiv arbetsmiljö utifrån rättssäkra grundprinciper, säger Andreas Pernhall, VD för Human&heart.
-  Jag stöter ofta på den här typen av problem i mitt arbete som arbetsrättsjurist, men har upplevt en brist i hur de här situationerna hanteras av arbetsgivare. Vi välkomnar därför Human&hearts arbetsmetodik som innebär en mer rättssäker och kvalitetssäkrad process för den här typen av frågor, säger Cecilia Malm, advokat och VD för Glimstedt Dalarna AB.

För mer information:
Andreas Pernhall, Human&heart HR AB, tel 070-302 48 89
Cecilia Malm, advokat/VD Glimstedt Dalarna AB, tel 070-535 57 93

RIchard gästade proledpodden under Hr-Dagarna 2018

"Här lyssnar du på talare, vinnare och gäster som vi fångar upp direkt på plats under HR-dagaran 9-10:e oktober 2018. Ett samarbete mellan Sverige HR-förening och Proleadpodden. Korta avsnitt som fångar upp temat på deras pass och hur det bidrar till att ta HR-branschen mot sin framtida roll. Som vanligt är det affärspsykolog Jan Blomström som möter gästerna, men har här förstärkning av Richard Mårtensson från Human&Heart HR. Välkommen till några riktigt inspirerande avsnitt!" 

Länk till avsnitten finns under "PRESS" 
 

Livepodd på hr-dagarna, 9-10 oktober

Richard Mårtensson kommer tillsammans med Jan Blomström att göra en podd utöver det vanliga på Sveriges största HR-event på HR-dagarna. Läs mer här och här.

TV-känd präst börjar jobba hos Human&heart!

Human&heart ser Pernillas kompetens som en viktig komponent i den utvecklingsmodell som Human&heart arbetar med. Human&heart strävar efter att vara ledande i att jobba med att förebygga osunda beteenden och arbetsplatser, utreda när fel uppstår och med Pernillas kompetens nu också kommer till bolaget kan vi erbjuda fullt stöd med att hantera efterarbetet av konflikter, kränkningar och sexuella trakasserier på arbetet.
 
Pernilla Håkansdotter har tidigare arbetat som kyrkoherde och utlandschef inom svenska kyrkan. Hon har också chefserfarenhet från kommunal verksamhet och har en teologi kandidat från Lunds universitet. Därutöver har hon genomgått en mängd andra utbildningar, såväl inom ledarskap som inom andra akademiska fält. Pernilla är känd från programserien Morgans Mission 2 där hon medverkade med sin dåvarande arbetsplats Klippan Pastorat. Pernilla kommer att arbeta delvis på Human&heart på uppdrag som handlar om medling och försoning på arbetsplatser, krisstöd samt chefs- och medarbetarutveckling.

Pernilla presenterar sig själv så här; 
Jag möter människor i ögonhöjd och med nyfikenhet och i tro på att alla har något att bidra med.  Jag tycker om att fylla tiden med innehåll och har gärna mycket att göra. Driver gärna förändringsprocesser, har lätt för att se nya former och arbetssätt. Jag bidrar hemskt gärna med idéer och ser laget före jaget. Arbetar prestigelöst och ser att vi tillsammans tar oss i mål. Dock har jag förmågan att ta steget fram, fatta beslut och inte väja för konflikter. Jag tror på alla människors rätt till en god arbetsmiljö och att det är ledarens uppgift att se till att förutsättningar för detta finns.
 
Andreas Pernhall, VD i Human&heart kommenterar bolagets rekrytering:
Pernilla är varmt välkommen till oss. Hennes kompetens kompletterar de kompetenser vi har idag och hon står för de värderingar som Human&heart vilar på. Vi är stolta över att kunna presentera en sådan unik kompetens i vårt team.
 
För mer information;
Andreas Pernhall
Tel: 070-302 48 89
Mail: andreas@humanheart.se

Human&heart tecknar avtal med Sandvik Coromant

Starten på ett längre och spännande samarbete mellan Human&heart och Sandvik Coromant.

”Magnus Söderströmpriset 2018 går till Richard Mårtensson – Sveriges finaste HR-pris!”

- Jag är verkligen mållös. Magnus Söderström är den största inom HR- och ledarskapsområdet i Sverige och priset som delas ut i hans minne är det finaste man kan få i det här landet. Jag är så stolt över att vi får det här priset. Med vi menar jag en mängd personer som tillsammans har ställt sig på barrikaderna för ett medmänskligare arbetsliv. Vi ser en framtid där våra barn gör revolution mot usla system och uselt ledarskap och i den här världen kommer de organisationer som har koll på sin etiska kompass och leder med sina hjärtan vara de stora vinnarna. Framtiden är medmänsklig. Det är utifrån den framtidstron som vi tillsammans lyckas.
 

Prispengarna går till barndiabetesfonden, varför?
- Jag har kämpat i många år för att min dotter Fiona, och alla andra barn i världen som är svårt sjuka i typ 1 diabetes, ska kunna få ett bättre liv. Typ 1 diabetes är en livslång och mycket svår sjukdom som ger dödliga komplikationer. Många dör i förtid och de allra flesta drabbas av någon allvarlig följdsjukdom. De här barnen och deras livsvillkor blir lätt bortglömda i samhället. Ingen vet varför man får sjukdomen och ingen vet hur den kan botas. Det enda som kan hjälpa är mer pengar till forskningen. Det är ett självklart val för mig att mina prispengar tillfaller barndiabetesfonden.
 

Vad kommer du göra nu?
- Vi har ett litet företag som jobbar för att tillsammans bidra till ett medmänskligare arbetsliv. Vi kommer tillsammans fortsätta att missionera om vår framtidstro till svenska företag och offentliga organisationer.

Länk till artikeln hittar du här.

Human&heart's interimskonsulter - bara till låns ..

Vill du dela Human&hearts syn på medmänsklighet?
Dela med oss genom våra interimskonsulter!


Human&heart erbjuder interimslösningar upp till 1 år på hel eller deltid.
Vi kan idag erbjuda dig chefer och medarbetare på alla nivåer.
Våra konsulter är Topmanagementchefer med internationell erfarenhet, VD:ar, personalchefer, produktionschef beteendevetare, rekryterare, kbt-terapeut, rehabiliteringsexpert, konfliktlösare, hälsocoach, junior hr-konsult, psykolog och präst med otroliga chefserfarenheter.
Du som samarbetar med någon av våra konsulter kommer snabbt inse hur lätt det är att göra rätt val tillsammans med Human&heart HR AB.

Som kund garanterar vi dig att:
Våra ambitioner alltid är att vi jobbar med personer som ställer upp på att, oavsett ålder, kön, etnisk tillhörighet, sexuell läggning, könsöverskridande identitet/uttryck, religion/annan trosuppfattning eller funktionsnedsättning, alla människor bidrar till ett medmänskligare arbetsliv.
Human&heart HR AB alltid söker efter kompetenta, modiga, ödmjuka, mänskliga personer som vill bidra på djupet till ett medmänskligare liv och arbetsliv!

Välkommen att höra av dig till vår VD Andreas Pernhall!
Tel: 070-302 48 89
Mail: andreas@humanheart.se

Vi vet inte vem vi söker
men vi söker Dig som älskar framtiden!

Vi söker Dig som vill vara lycklig och bidra till ett bättre arbetsliv.
Dig som vill bli en av oss. På riktigt.


Men först, innan vi förklarar mer måste vi berätta om vår mission. Vi tror på människan. Vi tror att alla kan och vill utvecklas. Vi tror att ledare är de som med kärlek inspirerar människor att utmana sig själva, sin organisation och sina tankemönster. Vi tror att organisatorisk framgång skapas först när vi har kontroll på vår etiska kompass, när vi leder med omtanke och när vi är professionella i vår yrkesutövning. Det i särklass viktigaste i allt ledar- och medarbetarskap är omtanken. Omtanke om de vi arbetar för, om våra kunder, om våra medborgare men också omtanken om varandra. När vi bryr oss om varandra lockar vi fram det bästa i oss själva och vi inspirerar andra att göra detsamma. Vi blir ett team som tillsammans överträffar organisationens mål. Vi lyckas och vi utvecklas både i våra yrkesroller och i våra privata liv. Det är dags att begrava New Public Management. Det är dags att göra hållbara affärer på riktigt. Hållbarhet där potentialen hos alla kommer till nytta. Vi hjälper individer som vill lyckas bättre, både i sin yrkesutövning men också att bli en bättre människa. Vi hjälper organisationer att bli framgångsrika. Vi heter Human & Heart eftersom att det är människan och hjärtat som är det viktiga. Vi misslyckas och vi lyckas. Tillsammans. Alla våra affärer skall präglas av etik och omtanke om våra kunder. Vi vill göra organisationer framgångsrika och vi vill att dem har inspirerade, lyckliga och trygga medarbetare. Det är de elementen som vi är experter på att skapa förutsättningar för.

Vi startade vår resa hösten 2017. Vi vet att vi är nytänkande, kompetenta och extremt erfarna men framför allt vet vi att vi är människor som bryr oss om andra. Vi vill att också du som jobbar hos oss ska ha den inställningen. När du jobbar hos oss jobbar du med oss. Alla på Human&heart är lika viktiga och lika bra. Fast på olika vis. Vår dröm är att växa, men inte för växandets skull, utan för att vi är säkra på att våra idéer är bra för människorna och för organisationerna. Vi tror på hållbara affärer. På riktigt. Du kanske är ung, kanske är småbarnsförälder eller kanske har 3 dagar kvar till pension. Vet du? Vi bryr oss inte ett dugg om ditt kön, din ålder, var du är född, om din pappa är miljonär eller om din brorsa sitter i fängelse. Det som är intressant för oss är vad du vill, kan och vem du är. Vi vill ha schyssta, trygga medarbetare som älskar att få andra människor att växa. Vi vill att du ska tycka det är kul att hänga och umgås med oss. Hjärta och hjärna är det vi kräver. Kärlek och omtanke är det vi ger. Välkommen till Human&heart, skicka in din intresseanmälan idag. Underbara framtid!

Vad ska du göra hos oss? 
Vi vänder på frågan. Vad vill du göra hos oss? Titta in på vår hemsida och berätta vilket område du kommer briljera i eller vad vi bör göra som vi inte gör idag.

Vart skickar jag min ansökan? 
Till andreas@humanheart.se

Men vilka är kraven på mig? 
Vi har följande minimikrav. Du är; 
- Människa 
- Modig
- Inspirerande 
- Klok
- Etisk 
- Duktig på att sälja

Meriterande krav är; 
- Någon frän utbildning som du bevisar att vi behöver. Du måste kunna övertyga oss om att utbildningen är viktig för vår framgång.

Human&heart tecknar avtal med Säviks behandlingshem

Human&heart tecknar ett heltäckande HR-avtal med Säviks behandlingshem i Säter.
Sävik behandlingshem har sedan starten 1994 inriktat sig på behandling av män med beroendeproblem och nära sammankopplade sjukdomar, främst psykiska- och neuropsykiatriska problem. Deras behandlingsområden innefattar bl a beroende, aggressivitet och antisocialt beteende.

Human&heart kommer från den 1 mars 2018 leverera HR-konsulttjänst, coachningstjänster och hantera all rekrytering som bolaget väljer att anlita extern hjälp för.

- Vi är självklart glada för att Sävik Behandlingshem väljer Human&heart. Vi har haft positiva samtal med ledningen för Sävik och de utför otroligt viktiga tjänster för samhället och individer i kris. Vi ser det här som ett långsiktigt samarbete, säger Andreas Pernhall, VD för Human&heart.

Human&heart tecknar avtal med Scania AB

Human&heart är anlitade av Scania AB för att utbilda i hur man hanterar mobbning, kränkande särbehandling och sexuella trakasserier. Utbildning kommer genomföras på deras huvudkontor i flera omgångar. 
- Det är fantastiskt inspirerande att få möjlighet att leverera så här viktiga tjänster till ett av Sveriges mest välrenommerade företag, säger Andreas Pernhall, VD i en kommentar.

Human&heart träffar samarbetsavtal med Stegeholmshälsan AB i Västervik.

Human&heart träffar samarbetsavtal med Stegeholmshälsan AB i Västervik.
- Det känns inspirerande att inleda ett långsiktigt samarbete med Stegeholmshälsan. Vi känner mycket för Västervik som plats och för människorna som lever i kommunen. Vår kompetens utifrån ett starkt oberoende och vårt fokus på rättssäkerhet har gett oss uppdraget. Varje företag som anlitar oss garanteras alltid opartiskt och professionellt arbete vilket är grunden i den här branchen, säger Richard Mårtensson, delägare och senior rådgivare i Human&heart.

Avtalet är på 2 år och innebär att Human&heart exklusivt kommer utföra utredningar och utbildningar inom kränkande särbehandling, mobbning, sexuella trakasserier och etiskt ledarskap för Stegeholmshälsan och deras kunder. Stegeholmshälsan är en privat företagshälsovård som ägs av ett antal företag i Västervik. På bilden syns Martin Nilsson, VD för Stegeholmshälsan AB och Richard Mårtensson, Human&heart HR AB.

Nytt grepp

"Vi kan stolt presentera vår policy för oberoende och opartiskhet.
När du anlitar Human&heart för svåra utredningar tar vi oss uppdraget med yttersta formen av omsorg. Läs vår policy. Vi kommer inom kort presentera den oberoende kommittén.”

På gång ...