Junior utredare/jurist

Junior utredare/jurist sökes till Sveriges modigaste utredningsföretag!

Om jobbet

Vi söker nu Dig som vill göra riktiga och viktiga utredningar i arbetslivet.

Vi vågar påstå att vi är ett av Sveriges ledande och modigaste utredningsföretag vad avser kränkande särbehandling och trakasserier i arbetslivet. Vi utreder också tillsammans med våra samarbetspartners ekonomiska oegentligheter, korruption och andra avvikelser som kan uppstå i företag och offentliga organisationer. Human&heart arbetar utifrån en utredningsmetodik som utvecklats av Seniorkonsult Richard Mårtensson & advokat Cecilia Malm. Metodiken säkerställer att utredningarna håller en mycket hög kvalité och i alla avseenden är rättssäkra, vilket ger beställande organisationer trygghet i att såväl involverade medarbetare som utredningsfrågan hanteras korrekt, omsorgsfullt och rättssäkert.

Våra uppdrag finns i hela landet och kan även, i viss mån, innebära uppdrag utomlands. Vi anlitas flitigt såväl av privata företag som offentliga organisationer.

Vem ÄR DU:

Som junior utredare hos oss ingår du i ett engagerat, kamratstödjande och kvalificerat utredningsteam. Din profession är jurist (jur.kand) och du har nyligen avslutat din utbildning. Kanske har du jobbat en tid med arbetsrättsliga frågor på en arbetsgivarorganisation eller en facklig organisation och det är meriterande om du har gjort rättsutredningar i arbetslivet.

Dina personliga egenskaper, vilka är viktiga, är att du är en person med en hög grad av integritet, förmåga att analysera ett stort material och mod att göra objektiva bedömningar. Du inger förtroende och har förmåga att arbeta effektivt och snabbt utan att göra avkall på kvalitén. Du är duktig på att skriva rapporter och formulerar dig mycket väl i det svenska språket. Det är också ett krav att du har kompetens i andra språk, primärt engelska. Men även meriterande med språkkunskaper i tyska, franska och andra språk.

För oss på Human&heart är det av central vikt att du delar våra värderingar om att alltid agera etiskt korrekt och att du känner medkänsla och omtanke om människor. Det är viktigt att du är en lagspelare som sätter laget för jaget.

På Human&heart får du nödvändig introduktion i vår utredningsmetodik och annat som krävs för att kunna utföra uppdragen. Du förväntas resa i hög omfattning och behöver räkna med att ha minst tio övernattningar per månad. Som junior utredare/jurist jobbar du oftast tillsammans med en senior utredare och du kommer tränas internt i organisationen för att bli en professionell utredare. Du kommer också få möjlighet att utbilda i olika frågor inom ditt sakområde. Det är viktigt att Du är i en fas i livet där Du vill prioritera ditt arbete och utvecklas i din arbetsroll. Arbetet är mycket krävande men också oerhört roligt och Du får en unik möjlighet att bidra till att göra skillnad för människor och organisationer i svåra och utsatta situationer.

Varmt välkommen till oss!

*Vi kommer att granska ansökningar löpande och kan komma att anställa innan ansökningstiden har utgått.
**Placeringsort är primärt Stockholm. Om du är rätt kandidat kan placeringsorten eventuellt diskuteras.

Kvalifikationer

Arbetslivserfarenhet (Meriterande)
+ Affärsjurist -  mindre än 1 års erfarenhet
 

Utbildning (Krav)
+ Eftergymnasial utbildning två år eller längre inom Juridik och rättsvetenskap

Språk (Krav)
+ Svenska
+ Engelska

(Tyska, Franska - Meriterande)
 

Körkort (Krav)
+ B

TJÄNST: 
Junior utredare/jurist
 

OMFATTNING:
Heltid

VARAKTIGHET: 
Tillsvidare

SISTA ANSÖKNINGSDATUM:
2020-03-16