Strategisk inköpare

FM Mattsson i Mora satsar vidare och söker nu ytterligare en strategisk inköpare till sitt starka inköpsteam. Är du en lagspelare som brinner för strategiskt inköpsarbete?  
Sök då tjänsten som strategisk inköpare hos FM Mattson Mora Group! 

FM Mattsson Mora Group

FM Mattsson är ett företag som tänker utveckling och med ett ständigt framåtdriv. Företaget andas ledande teknik, hållbarhet och miljövänlighet. Vi jobbar med att hitta lösningar för den moderna vattenförbrukningen i form av innovativa och spännande produkter och tjänster.  

Om tjänsten

Arbetet innebär strategiskt inköpsarbete i samband med inköp av direkt eller indirekt material och du har hela koncernen som kund.  Du kommer att ingå i ett team med tre andra strategiska inköpare. 
 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att: 

  • Utveckla samarbetet med befintliga och framtida leverantörer till förmån för en mer effektiv tillverkning och säkrare leveranser.  
  • Styra och utveckla ditt ansvarsområde avseende processer, rapportering samt verktyg för utvalda varugrupper inom koncernen.  
  • Leda arbetet avseende kategoristrategier, där insamling och analys av marknadsdata för de utvalda varugrupperna är en del av arbetet.  
  • Representera inköp alternativt driva utvalda strategiska inköpsrelaterade projekt.  
  • Genomföra aktiviteter enligt gällande avtal och genomföra förhandlingar som föranletts av reklamationsärenden eller andra leveransrelaterade frågeställningar.
  • Ansvara för att priser och andra inköpsrelaterade data i affärssystemet är uppdaterade för de artiklar och leverantörer som ligger på inköparens ansvar.  

Vem vi söker:

Som person tror vi att du är analytisk, stresstålig, process- och resultatinriktad.
Du är en duktig förhandlare och har lätt för att samarbeta med människor.
Du sätter värde på att leverera hög kvalitet och är en god kommunikatör, såväl internt som externt.  
Vi ser gärna att du som söker har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi, teknik eller logistik med inriktning mot inköp och eller/supply chain.  
Du skall ha flerårig, dokumenterad erfarenhet från inköp, att analysera affärsprocesser, leda initiativ till processförbättringar samt vana att mäta och följa upp prestation inom tilldelade inköpskategorier.
Du har vana att utveckla, förankra och implementera inköpsstrategier för tilldelade inköpskategorier med syfte att åstadkomma kort- och långsiktiga besparingsmål. 
Ytterligare erfarenhet från inköp av komponenter i plast, metall samt elektronik är värdefullt, gärna i tillverkande företag.  
Du har erfarenhet av att leda projekt, gärna gränsöverskridande. 
Arbetet förutsätter goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, samt god vana vid Officepaketet.
Övriga språk är meriterande.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, individuell lönesättning tillämpas.    

I den här rekryteringen samarbetar FM Mattsson Mora Group med Human&heart HR AB.
För ytterligare frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Helena Lundqvist på 0707-440018.
Sök tjänsten via denna länk.

TJÄNST: 
Strategisk inköpare
 

OMFATTNING: 
Tillsvidareanställning

PLATS: 
Mora

LÖN: 
Individuell lönesättning tillämpas

TILLTRÄDESDATUM:
Börja så snart som möjligt

SISTA ANSÖKNINGSDATUM:
2019-07-28