LEDIGA TJÄNSTER

Strategisk inköpare

FM Mattsson

FM Mattsson Mora Group bedriver försäljning, tillverkning samt produktutveckling av blandare under de starka och väletablerade varumärkena Mora Armatur, FM Mattsson och Damixa. Norden är koncernens huvudmarknad. Koncernen omsätter över 1 miljard kronor och har över 500 anställda.

FM Mattsson är Sveriges äldsta krantillverkare. Redan 1865 grundades FM Mattsson av Frost Matts Mattsson, och har sedan dess varit en föregångare för hela branschen.
För de allra flesta är blandaren bara en vacker inredningsdetalj som ska leverera vatten och förhöja känslan i ett kök eller ett badrum. För oss som har jobbat med det här i över hundrafemtio år handlar det om så mycket mer. Vi ser estetiska värden också i insidan, att till exempel få utveckla tekniska lösningar och funktioner som gör att du spar vatten och energi, och därmed också vår miljö.

 
Tjänsten:
FM Mattsson Mora Group AB söker nu en driven strategisk inköpare, med placeringsort Mora. Arbetet innebär strategiskt inköpsarbete i samband med inköp av direkt eller indirekt material och du har hela koncernen som kund.  Du kommer att ingå i ett team med tre andra strategiska inköpare.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att:
 • Utveckla samarbetet med befintliga och framtida leverantörer till förmån för en mer effektiv tillverkning och säkrare leveranser. 
• Styra och utveckla ditt ansvarsområde avseende processer, rapportering samt verktyg för utvalda varugrupper inom koncernen.
• Leda arbetet avseende kategoristrategier, där insamling och analys av marknadsdata för de utvalda varugrupperna är en del av arbetet.
• Representera inköp alternativt driva utvalda strategiska inköpsrelaterade projekt. 
•Genomföra aktiviteter enligt gällande avtal och genomföra förhandlingar som föranletts av reklamationsärenden eller andra leveransrelaterade frågeställningar 
•Ansvara för att priser och andra inköpsrelaterade data i affärssystemet är uppdaterade för de artiklar och leverantörer som ligger på inköparens ansvar.
 
 
Vem är du:
Som person tror vi att du är analytisk, stresstålig, process- och resultatinriktad. Du är en duktig förhandlare och har lätt för att samarbeta med människor. Du sätter värde på att leverera hög kvalitet och är en god kommunikatör, såväl internt som externt.
Vi ser gärna att du som söker har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi, teknik eller logistik med inriktning mot inköp och eller/supply chain.
Du skall ha flerårig, dokumenterad erfarenhet från inköp, att analysera affärsprocesser, leda initiativ till processförbättringar samt vana att mäta och följa upp prestation inom tilldelade inköpskategorier. Du har vana att utveckla, förankra och implementera inköpsstrategier för tilldelade inköpskategorier med syfte att åstadkomma kort- och långsiktiga besparingsmål.
Ytterligare erfarenhet från inköp av komponenter i plast, metall samt elektronik är värdefullt, gärna i tillverkande företag.
Du har erfarenhet av att leda projekt, gärna gränsöverskridande.
Arbetet förutsätter goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, samt god vana vid Officepaketet. Övriga språk är meriterande.
Tjänsten är en tillsvidareanställning, individuell lönesättning tillämpas.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Human&heart HR AB. Skicka din ansökan till rekryteringskonsult Helena Lundqvist helena@humanheart.se, sista ansökningsdag 2019-03-17. För ytterligare frågor vänligen kontakta Helena på 0707–440018, läs mer om oss på www.humanheart.se

Vi söker en erfaren platschef till vår entreprenadverksamhet!

Vill du bygga ett levande samhälle, bidra med din kompetens och utvecklas som människa? 
Skoglunds är precis så stolta, serviceinriktade och lokala som vi säger. Vi är Skoglunds!
Dessutom är vi trygga personer som samarbetar när vi står inför utmaningar, står på oss när vi är säkra på att vi har rätt, är generösa, skrattar mycket,
är orädda och härliga människor att vara tillsammans med.
Sen är vi också väldigt strategiska om vi får säga det själva.
Vi fokuserar på att stärka vår gemenskap och vill kunna bidra till att varje medarbetare får chans att växa och känna den otroliga stolthet vi känner över att dagligen bidra till samhällets utveckling.

Skoglunds är inte bara en arbetsplats, vi är människor som betyder väldigt mycket mer än så!
Verkar det här vara en intressant arbetsplats för dig?
Fundera inte mer på det just nu utan skicka in ditt intresse för oss som arbetsgivare och jobbet som platschef på Skoglunds istället.
 
Tjänsten:
Vi söker nu dig med vana av att driva projekt och leda personal. Vår huvudmarknad är mellersta och norra dalarna.
Som platschef hos oss kommer du få ett omväxlande arbete där du ansvarar för många olika typer och storlekar av projekt, där vi de senaste åren har byggt allt från bilhallar till nöjesanläggningar, bostäder och kontor. Beställarna varierar mellan offentliga och privata kunder men även egenutvecklade projekt. Du kommer jobba i nära samarbete med våra kunder som sedan länge är en naturlig del av vår vardag och något vi känner en stolthet över att vi är mycket duktiga på.

Du ansvarar för att planera och driva projektet på plats fram till färdigställande och överlämning i ett nära samarbete med Hantverkarna, Arbetschefen och övriga i projektet.

Hos oss på Skoglunds är arbetsmiljön och vår säkerhet, såväl fysiskt som psykiskt, ett självklart och prioriterat område som du som platschef blir en viktig del av.
 
 
Vem är du:
Vi vill att du som söker skall ha minst 10 års erfarenhet som platschef inom entreprenad.
Du har B-körkort. Högskoleutbildning ser vi som en merit men inget krav. God datavana ses som en självklarhet och har du även erfarenhet från projektstyrningsprogrammet Byggsamordnaren är även det meriterande.

Som person är du empatiskt tydlig i ditt sätt att agera och har lätt för att samarbeta. Du kan skapa lagkänsla och arbeta mot gemensamma mål. Du har en god förmåga att planera och strukturera ditt arbete och har ett gott ordningssinne.

Vi vill att du som söker skall ha drivet att vara med och påverka våra arbetssätt framöver då vi alltid vill vässa oss ytterligare för att kunna möta framtidens projekt på bästa sätt. Som vi skrev i inledningen vill vi också att du gärna vill vara med oss och ta ansvar i den lokala samhällsutvecklingen där vi eftersträvar fortsatt långa relationer med våra medarbetare, kunder och leverantörer.

Vi är ett familjärt företag med en platt organisation och söker dig som med engagemang, glädje och yrkesstolthet vill vara med och utveckla våra byggprojekt samtidigt som vi bygger vidare på vår prestigelösa atmosfär.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och skall tillsättas så snart som möjligt. Individuell lönesättning tillämpas.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Human&heart HR AB. Skicka din ansökan till rekryteringskonsult Helena Lundqvist helena@humanheart.se för ytterligare frågor vänligen kontakta Helena på 0707-440018, läs mer om oss på www.humanheart.se