Strategisk inköpare

FM Mattsson Mora Group

FM Mattsson Mora Group bedriver försäljning, tillverkning samt produktutveckling av blandare under de starka och väletablerade varumärkena Mora Armatur, FM Mattsson och Damixa. Norden är koncernens huvudmarknad. Koncernen omsätter över 1 miljard kronor och har över 500 anställda.

FM Mattsson är Sveriges äldsta krantillverkare. Redan 1865 grundades FM Mattsson av
Frost Matts Mattsson, och har sedan dess varit en föregångare för hela branschen.
För de allra flesta är blandaren bara en vacker inredningsdetalj som ska leverera vatten och förhöja känslan i ett kök eller ett badrum. För oss som har jobbat med det här i över hundrafemtio år handlar det om så mycket mer. Vi ser estetiska värden också i insidan, att till exempel få utveckla tekniska lösningar och funktioner som gör att du spar vatten och energi, och därmed också vår miljö.

Om tjänsten

FM Mattsson Mora Group AB söker nu en driven strategisk inköpare, med placeringsort Mora. Arbetet innebär strategiskt inköpsarbete i samband med inköp av direkt eller indirekt material och du har hela koncernen som kund.  Du kommer att ingå i ett team med tre andra strategiska inköpare.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att:

 • Utveckla samarbetet med befintliga och framtida leverantörer till förmån för en mer effektiv tillverkning och säkrare leveranser. 
 • Styra och utveckla ditt ansvarsområde avseende processer, rapportering samt verktyg för utvalda varugrupper inom koncernen.
 • Leda arbetet avseende kategoristrategier, där insamling och analys av marknadsdata för de utvalda varugrupperna är en del av arbetet.
 • Representera inköp alternativt driva utvalda strategiska inköpsrelaterade projekt.
 • Genomföra aktiviteter enligt gällande avtal och genomföra förhandlingar som föranletts av reklamationsärenden eller andra leveransrelaterade frågeställningar 
 • Ansvara för att priser och andra inköpsrelaterade data i affärssystemet är uppdaterade för de artiklar och leverantörer som ligger på inköparens ansvar.

Vem vi söker:

 • Som person tror vi att du är analytisk, stresstålig, process- och resultatinriktad.
 • Du är en duktig förhandlare och har lätt för att samarbeta med människor.
 • Du sätter värde på att leverera hög kvalitet och är en god kommunikatör, såväl internt som externt.
 • Vi ser gärna att du som söker har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi, teknik eller logistik med inriktning mot inköp och eller/supply chain.
 • Du skall ha flerårig, dokumenterad erfarenhet från inköp, att analysera affärsprocesser, leda initiativ till processförbättringar samt vana att mäta och följa upp prestation inom tilldelade inköpskategorier.
 • Du har vana att utveckla, förankra och implementera inköpsstrategier för tilldelade inköpskategorier med syfte att åstadkomma kort- och långsiktiga besparingsmål.
 • Ytterligare erfarenhet från inköp av komponenter i plast, metall samt elektronik är värdefullt, gärna i tillverkande företag.
 • Du har erfarenhet av att leda projekt, gärna gränsöverskridande.

Arbetet förutsätter goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift,
samt god vana vid Officepaketet.

Övriga språk är meriterande.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Human&heart HR AB.
Skicka din ansökan till helena@humanheart.se
För ytterligare frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Helena Lundqvist på 0707-440018.

TJÄNST: 
Strategisk inköpare
 

OMFATTNING: 
Tillsvidareanställning, Heltid.

PLATS: 
Mora

LÖN: 
Individuell lönesättning tillämpas.

SISTA ANSÖKNINGSDATUM:
-