Kontakta oss

Missa inte något viktigt – här samlar vi våra nyheter

Aktuellt från Human&heart

8 Jun 2023

Det unika arbetssättet som alla vinner på

Human&heart storsatsar på olika yrkesgrupper som jobbar gemensamt ur ett tvärvetenskapligt perspektiv. – Det är en förutsättning för att vi ska kunna se till hela bilden av ett problem, och det är vad som bäst gynnar våra kunder, inte minst för deras väg framåt, säger Human&hearts vice VD, Rikard Arenius.

29 Maj 2023

Nu släpper vi programmet till Almedalen 2023

Nu släpper vi programmet och öppnar upp anmälan till "House of Investigations" under Almedalsveckan 2023.

23 Maj 2023

Nytt besked om RUM-licenser gör skillnad i Sverige

Det står nu klart att RUM-metodiken flyttar fram sina positioner ytterligare och blir ännu viktigare och tryggare för att säkerställa internutredningarnas kvalitet. – Förändringen innebär en större trygghet för beställare, för parter i utredningar och för utredarna själva, säger Richard Mårtensson, delägare i Human&heart och en av personerna bakom metodiken.

15 Maj 2023

House of Investigations öppnar i Almedalen – Human&heart tar upp kampen för ökad rättssäkerhet

I kampen för att utredningar i arbetslivet ska vara rättssäkra, när det gäller exempelvis misstänkt kränkande särbehandling, korruption eller sexuella trakasserier, så öppnar Human&heart ett ”House of Investigations” under Almedalsveckan. – Utredningar där rättssäkerheten brister slår hårt mot både enskilda, mot arbetsgivare och mot hela vårt arbetsliv, säger Magnus Elg och Leif Hansson, båda projektledare för Human&hearts satsning i Almedalen.

11 Maj 2023

Utbredd diskriminering i arbetslivet enligt ny DO-rapport

Omkring en halv miljon personer upplever sig diskriminerade på sina arbetsplatser. Det visar en ny rapport från Diskrimineringsombudsmannen, DO. Länk till rapporten hittar du i artikeln.

11 Maj 2023

Storsatsning på att höja den juridiska kompetensen inom Human&heart

Det senaste halvåret har Human&heart gjort en jättesatsning för att kraftigt höja den juridiska kompetensen inom bolaget. En av de nya juristerna är Tobias Carlgren med stor erfarenhet av riktigt komplexa ärenden. Efter ett yrkesliv som kommunjurist så blev han en dag uppringd av Human&heart och fick ett jobberbjudande. – Det är ett så fantastiskt företag så det fanns ingen anledning att tacka nej, förklarar han.

4 Maj 2023

Att vara chef och bli utsatt eller misstänkt för kränkning

När Socionomdagarna anordnas i höst så är rubriken för ett av ämnena som tas upp ”Utsatt som chef”, med koppling till kränkande särbehandling. Human&hearts Richard Mårtensson är en av deltagarna, tillsammans med experter från Akademikerförbundet SSR.

26 Apr 2023

Sveriges ledande utredningsföretag utvidgar verksamheten

Human&heart växer så det knakar, då intresset för bolagets tjänster fortsätter att öka kraftigt. Samtidigt blir personalstyrkan allt större och bredare för att kunna svara upp mot den växande efterfrågan. Human&heart har dessutom utvidgat sin verksamhet avsevärt för att kunna svara upp mot nya önskemål.

25 Mar 2023

Anmäl dig till höstens utbildningar i RUM®

Höstens datum för licensiering i Rättssäker utredningsmetodik är släppta!

17 Mar 2023

Human&heart tecknar ramavtal med 3M: ”Väldigt stolta”

Det står nu klart att företaget Human&heart har tecknat ett fyraårigt ramavtal med den svenska verksamheten inom det globala konglomeratet 3M. – När vi har anlitat Human&heart i olika sammanhang så har det hela tiden känts professionellt och bra, och därför ville vi skriva ett ramavtal, säger Tomas Mattsson på 3M.

3 Mar 2023

Human&heart i Business News Dalarna: Om kraven i den nya vissblåsarlagen

Alltfler kontaktar Human&heart angående kraven i den nya visselblåsarlagen som i slutet av året omfattar ytterligare drygt 7000 arbetsplatser. Business News Dalarna har intervjuat Human&heart om lagen som gör att arbetsgivare måste agera.

27 Feb 2023

Richard Mårtensson i podcast – om hur utredningar görs seriöst

Human&hearts Richard Mårtensson är gäst i Proleadpodden i ett samtal om hur utredningar av misstänkta avvikelser i arbetslivet kan göras på ett seriöst sätt – och att man aldrig får glömma människan bakom.

14 Feb 2023

Unikt ”advisory board” ska lyfta Human&heart ytterligare

Några av Sveriges främsta experter inom sina specialområden ansluter till ett ”advisiory board” inom Human&heart. – Det här är ett naturligt steg att ta om man vill fortsätta och leda den här branschen och utvecklas ytterligare, säger Lena Westman, styrelseordförande inom Human&heart.

2 Feb 2023

Human&heart söker jurist – ansökningar tas emot snarast

Företaget Human&heart går nu ut och söker ytterligare en jurist till bolaget. Orsaken är att behovet av bolagets tjänster ökar och därför måste verksamheten fortsätta att växa.

26 Jan 2023

Så hyllar kursdeltagarna utbildningen i RUM

När Human&heart anordnade Steg 1-utbildning i RUM-metodiken på Steam Hotel i Västerås i mitten av januari, så kom deltagarna från hela landet och från en mängd olika arbetsgivare. Här är kursdeltagarnas egna uppfattningar om utbildningen i RUM, de berättar varför de sökte sig till den och hur de vill använda kunskaperna framöver.

26 Jan 2023

Snart får den hundrade kursdeltagaren licens i RUM

I kurslokalen satt bland många andra en konsult inom företagshälsovård, en av Svenska kyrkans kyrkoherdar och så en HR-specialist från Trafikverket. Alla hade de valt att gå Human&hearts utbildning inom RUM-metodiken. – Det är superintensivt och jätteintressant, med fantastiska kursledare, sa en av deltagarna som under våren blir en av närmare 100 RUM-utredare.

19 Jan 2023

Nytt avtal klart för Human&heart – omfattar 160 000 medarbetare inom industrin

Ett nytt avtal som omfattar 160 000 medarbetare inom svensk industri är signerat och klart. Avtalet har skrivits under av Human&heart och Industriarbetsgivarna samt Innovations och Kemiindustrierna, IKEM och gäller utredningar om misstänkt kränkande särbehandling, trakasserier och andra avvikelser i arbetslivet.

22 Dec 2022

Tommy Iseskog blir ledamot i styrelsen för Human&heart

En av Sveriges främsta och mest erfarna experter inom arbetsrätt - Tommy Iseskog - blir ny styrelseledamot inom Human&heart. "Vi känner en oerhörd stolthet över att han har tackat Ja", säger bolagets styrelseordförande Lena Westman.

16 Dec 2022

”Vi är redo att hjälpa mängder av företag med den nya visselblåsarlagen”

När lagkravet om en intern visselblåsartjänst börjar gälla även för medelstora företag, med över 50 anställda, så innebär det att förfrågningarna om Human&hearts visselblåsartjänst Trust&heart nu ökar kraftigt.

På gång
7 Dec 2022

Tillfälle - fåtal platser kvar till RUM-utbildningar i januari och februari

Det finns fortfarande möjlighet att boka in sig för utbildningar i utredningsmetodiken RUM, steg 1 och steg 2. Men det brådskar - den 15 december är sista dag för att göra sin anmälan.

På gång
26 Okt 2022

Möt våra senaste rekryteringar

Vassare spets och bredare kompetens. Human&heart har lyckats värva en rejäl samling kvalificerade medarbetare som kommer att stärka upp tjänsteutbudet framöver. – Jag är extremt nöjd med alla nio rekryteringar, konstaterar Human&hearts vice vd Rikard Arenius.

Case
17 Okt 2022

1 500 steg mot en bättre arbetsplats

Det krävs en gnista för att tända en låga. Och ibland kan det krävas en incident för att synliggöra ett större problem. Med hjälp av Human & Heart har medarbetarna på Seco Tools tagit första steget mot en sundare arbetsmiljö – fri från kränkningar och trakasserier.

19 Aug 2022

Om utredningsmetodiken RUM

Vi får allt fler frågor om utredningsmetodiken RUM. RUM är en av tre evidensbaserade metodiker för att utreda kränkande särbehandling i arbetslivet.

Läsvärt
7 Jul 2022

Se Human&hearts debatt i Almedalen om anonyma vittnesmål

När Human&heart i samarbete med Dagens Industri bjöd in till debatt om anonyma vittnesmål under Almedalsveckan, blev de olika uppfattningarna frågan tydliga. Missade du debatten? Här ser du den i sin helhet!

Läsvärt
21 Jun 2022

Vi skapar debatt i Almedalen om anonyma vittnen

Under Almedalsveckan kommer Human&heart att skapa debatt, mellan framträdande advokater, åklagare och toppolitiker. Advokat Johan Eriksson, fd överåklagare Sven-Erik Alhem och Human&hearts Richard Mårtensson är bara några av dem som deltar.

17 Jun 2022

Human&heart har tilldelats ett Nordiskt Tillväxtsigill

Human&heart HRAB har tilldelats ett Nordiskt Tillväxtsigill av UC. Ett sigill som endast ett fåtal av Sveriges företag kvalificerar sig till och som visar att vi utmärkt oss som ett tillväxtföretag.

25 Maj 2022

Anmäl dig till utbildningar i RUM®

Nu kan du anmäla dig till utbildningar i RUM®

18 Maj 2022

Skövde kommun väljer Human&heart för sina visselblåsartjänster.

Human&heart levererar visselblåsartjänst, mottagar- och utredningsfunktion till Skövde kommun.

15 Maj 2022

Human&heart och Dagens Industri i Almedalen

Vi arrangerar ett seminarium om en av årets stora valfrågor; anonyma vittnen.

12 Maj 2022

Human&heart söker nya kollegor - är det du?

Human&heart AB främjar medmänsklighet och rättssäkerhet på svensk arbetsmarknad.

Läsvärt
2 Maj 2022

Mia från Human&heart – en ung ambassadör för ett mer medmänskligt arbetsliv

Mia Pilipovic var endast 25 år gammal när hon för ett år sedan blev anställd som utredare och jurist på Human&heart. Nu är hon ”försteutredare” inom de utredningar hon jobbar med, och hon har även inspirerat unga till att jobba både med och för ett mer medmänskligt arbetsliv.

26 Apr 2022

Ännu en kommun och ett kommunalt bolag väljer Trust&heart

Hofors kommun och Hofors Hus AB väljer att anlita Trust&heart för sina visselblåsartjänster.

23 Apr 2022

Ledarskapet, en avgörande faktor för en god arbetsmiljö, eller?

Framtidens ledarskap behöver fokusera såväl på ledarnas potential som medarbetarnas möjliggörande.

14 Apr 2022

Vad visar egentligen Human&hearts utredningar?

2 Apr 2022

Möt Human&hearts vice VD Rikard Arenius när han pratar ålderism i Daladrivet

Seniorernas erfarenhet bidrar stort till såväl organisationens som övriga medarbetares utveckling och kunskap.

21 Mar 2022

Nytt Dataskyddsombud

Human&heart har utsett nytt dataskyddsombud

16 Mar 2022

Han slutar som nordisk HR-direktör för 3M – blir ny medarbetare på Human&heart

Petter Hagander: ”Är taggad att vara med på resan”

16 Feb 2022

Fyra deltagare tycker till om RUM-utbildningen

Efterfrågan på att gå Human&hearts utbildningar i RUM (Rättssäker utredningsmetodik i arbetslivet) är stor och under 2022 kommer flera utbildningar att genomföras. I januari 2022 anordnades en snabbspårsutbildning i RUM för deltagare som redan är verksamma inom utredningar av misstänkta kränkningar i arbetslivet.

28 Jan 2022

Human&heart får förtroendet att hjälpa universitet

Human&heart vinner upphandling för utredningstjänster av kränkande särbehandling och trakasserier (inkl sexuella trakasserier) på Lunds universitet.

26 Jan 2022

Snart släpps utbildningarna för 2022 i RUM

Bli licenserad utredare i rättssäker utredningsmetodik

17 Jan 2022

Viktig artikel om kränkningar i arbetslivet i Altinget

– Human & Heart har räddat många liv. De har också fått chefer och andra att inse vad som händer på arbetsplatser och hur man ska agera."

24 Dec 2021

God Jul

Human&heart önskar God Jul

10 Nov 2021

Ledande företag i sin bransch väljer Trust&hearts visselblåsartjänst

Mattsson Metal är ett av de ledande företagen i Norden när det gäller varmpressade metalldetaljer av högsta kvalitet.

9 Nov 2021

Human&heart fortsätter att stödja Vimmerby IBK

Human&heart väljer att stödja Vimmerby IBK och syns såväl på Herrlagets som Damlagets matchställ som på reklamskylt.

26 Okt 2021

Human&heart förstärker sin ledning med vice VD – unik rekrytering från nära samarbetspartner

Ny organisation ska bereda väg för fortsatt kraftig expansion.

21 Okt 2021

Licensera utredare i RUM

Efterfrågan av utredare i RUM ökar stort

9 Okt 2021

Vi behöver mer ansvarsfulla utredningar i arbetslivet!

Hur förhåller sig sexuella trakasserier och kränkande särbehandling till varandra?

27 Sep 2021

Vi intervjuas i Proleadpodden och pratar visseblåsartjänster

Trygghet, informationssäkerhet och rättssäkerhet såväl för anmälande som utpekade parter är essentiellt i ett väl fungerande visselblåsarsystem.

4 Sep 2021

Utbildning i beställarkompetens av utredningar

Vad ska jag tänka på som beställare?

26 Aug 2021

Nu har du chansen att bli licenserad utredare i RUM® (Rättssäker utredningsmetodik i arbetslivet)

Nu har du möjligheten att bli licenserad i RUM.

24 Aug 2021

Human&heart diskuterar samarbete med organisationer i Tyskland

Vi har från start haft tyska marknaden i fokus.

18 Aug 2021

Human&heart sponsrar IBF Falun 2021/22

Human&heart väljer att stödja IBF Falun och fortsätter att synas exklusivt på världens bästa innebandyspelare Alexander Galante Carlströms matchställ

13 Aug 2021

MÅLERIFAKTA AB VÄLJER TRUST&HEARTS VISSELBLÅSARTJÄNST

Falun/Stockholm den 13 augusti 2021

28 Jul 2021

Efterfrågan på visselblåsartjänster växer!

Trust&heart möter klientens behov från ett tvärvetenskapligt perspektiv.

26 Jul 2021

Boka licensutbildning i RUM (Rättssäker utredningsmetodik för arbetslivet)

Nu finns möjlighet att boka plats för att bli licenserad utredare i RUM.

23 Jul 2021

Human&heart lanserar ny sajt

Idag lanserar vi våra nya sajter vilket är ett strategiskt beslut i linje med vår nya affärsplan som handlar om att etablera oss som Sveriges ledande utredningsföretag.

Seniorer
26 Okt 2020

Över 200 års yrkeserfarenhet, Human & Heart satsar på seniorerna

Vi möter fyra av Human & Hearts fem utredande seniorer på ett café i Falun. Att samla dem alla samtidigt är svårt, då det alltid är någon eller några som är ute på uppdrag någonstans i vårt avlånga land.

Särbehandling
26 Okt 2020

Anita har hjälpt drabbade i 20 år

Hon beskrivs som en hjälte av många av de drabbade som hon har stöttat genom åren. Anita Wallstedt har hjälpt mellan 800 och 900 personer som har slagit larm om att de utsatts för mobbning och kränkande särbehandling på sina arbeten.

Verkligheten
26 Okt 2020

Chefen Maria blev mobbad på jobbet: ”Livet blir sig aldrig mer likt”

Det är en regnig dag när Maria tar emot i sitt hem på en ort i västra Sverige. Hon ler välkomnande, men ska snart berätta om händelser som har orsakat så mycket smärta och som fortfarande gör ont. Hur hon som kommunal chef blev anklagad för att kränka kollegor, men i själva verket visade det sig senare att det var hon som var offret.

Case
23 Okt 2020

”Direkt, innerligt och intensivt”

Industriföretaget Gränges anlitade Human & Heart för att få skjuts i en påbörjad utredning och ta fram verktyg för att skapa en medmänskligare arbetsmiljö. Resultatet? En klart förbättrad stämning i kollegiet – och stärkta muskler vid rekrytering.

Case
23 Okt 2020

Ny riktlinje når 20000 medarbetare inom Scania

När Scania stod i begrepp att förbättra sin riktlinje för att förebygga och hantera kränkande särbehandling, kallades Human & Heart in som expertstöd. Idag är den nya riktlinjen klar och omfattar cirka 20?000 medarbetare i Sverige.

Case
23 Okt 2020

Sandvik vill göra skillnad

I en tid där sjukskrivningar för utmattning blir allt vanligare ville industriföretaget Sandvik göra skillnad. För att alla medarbetare skulle må bra på jobbet gjorde de ett krafttag mot kränkande särbehandling. – Vår personal ska känna sig kompetenta, ha inflytande över sitt jobb och känna samhörighet. Det är vår ledstjärna, säger Hans Roslund på Sandvik.

Läsvärt
23 Okt 2020

Rättssäkert samarbete

Under hösten var det bokpremiär för Human & Heart och Advokatfirman Glimstedt i Dalarna. Boken som är unik i sitt slag presenterar en metod för hur kränkande särbehandling i arbetslivet ska kunna utredas på ett rättssäkert sätt.

Den här webbsidan använder sig av cookies för att fungera på bästa sätt.
Jag godkänner