Kontakta oss

Missa inte något viktigt – här samlar vi våra nyheter

Aktuellt från Human&heart

21 Maj 2024

”RUM är guld värt för svensk skola!” – Human&hearts ordförande med bakgrund i skolan

Hennes övertygelse är fast: ”RUM för skola” kan bidra till färre kränkningar på våra skolor, en ökad tydlighet och trygghet för elever, personal, vårdnadshavare och huvudmän – och dessutom minskade kostnader för skolorna. Human&hearts ordförande Lena Westman har en lång bakgrund i skolans värld, inte minst som tidigare VD för ett skolföretag.

13 Maj 2024

Första webbinariet om RUM för skola genomfört – men det kommer fler

Under måndagmorgonen genomförde Human&heart det allra första webbinariet om RUM för skola inför ett 20-tal deltagare. Deltagarna som kom från flera olika kommuner, skolföretag och andra organisationer fick en gratis föreläsning om satsningen och dessutom möjlighet att ställa frågor.

2 Maj 2024

Ledig tjänst hos Human&heart: Jurist – i första hand i Skåne

Human&heart söker nu dig till en roll som utredande jurist med huvudsakligt fokus på visselblåsarärenden. Du har en bred juridisk kunskap då visselblåsarärenden kan beröra flera olika lagstiftningar och lagrum. Vi har en medarbetargrupp under uppbyggnad i Skåne och det kan bli din nya arbetsplats.

2 Maj 2024

45 minuter om RUM för skola – gratis föreläsning via Teams

Intresset växer nu för hur utredningsmetodiken RUM (Rättssäker Utredningsmetodik i arbetslivet) har anpassats till skolans värld, och vad det kan innebära i praktiken. Nu bjuder Human&heart in till en gratis föreläsning på 45 minuter via Teams med Richard Mårtensson som är en av grundarna till metodiken.

29 Apr 2024

Erik blev uppsagd efter 47 år – då tog arbetslivet helt ny fart

Han var med från första början när Human&heart bildades och hans drivkraft, att jobba för ett mer medmänskligt arbetsliv, det fortsätter med oförminskad kraft. Med sig i bagaget har 72-årige Erik Arnberg från Borlänge ett långt yrkesliv som började på järnverket redan 1969. Men när han själv blev uppsagd i samband med en stor nedskärning – efter 47 år hos samma arbetsgivare – då hände något helt oväntat för Erik.

24 Apr 2024

Hans drivkraft: Försvara både landet och rättssäkerheten i arbetslivet och skolan

När Rikard Arenius blev vice vd för Human&heart så meddelade han bolaget att han också ville engagera sig i Hemvärnet. ”Human&heart har en mission som handlar om att försvara vissa värden i vårt samhälle, och det är faktiskt detsamma som Hemvärnet gör”.

17 Apr 2024

De föreläser i Skellefteå om rättssäkra utredningar i arbetslivet

Intresset för Human&hearts tjänster ökar nu särskilt starkt i norra Sverige sedan företaget har etablerat sig med kontor i Luleå. Helt nyligen höll bolagets båda anställda i Luleå en uppskattad föreläsning i hemorten om rättssäkra utredningar i arbetslivet. Nu är det dags för nästa föreläsning – i Skellefteå.

15 Apr 2024

Hon var polis på internationella uppdrag – möt Elsie, utredare på Human&heart

Elsie Andersson från Älvdalen är en av Human&hearts riktigt rutinerade utredare. Under 40 år arbetade hon inom Polismyndigheten med en mängd olika arbetsuppgifter, och hon har flera gånger varit ute på internationella uppdrag i krigets spår. Nu berättar hon om ett yrkesliv som har berört henne starkt – och som fortsätter med lika stort engagemang.

10 Apr 2024

Då anordnas utbildning i RUM för skola – utred rättssäkert redan efter sommaren

Nu bjuder Human&heart in till licensutbildning i RUM för skola – en metodik för utredningar av mobbning, kränkningar, trakasserier och diskriminering anpassad för den svenska skolan. Utbildningen av skolpersonal inleds direkt efter skolavslutningen vilket innebär att deltagarna i praktiken kan använda sina nya kunskaper när höstterminen inleds.

9 Apr 2024

Nu ska kränkningar och trakasserier i skolmiljö utredas rättssäkert

Barn och unga har rätt till en trygg skolmiljö. Därför lanserar Human&heart nu en rättssäker utredningsmetodik just för den svenska skolan – för att underlätta för skolpersonal, rektorer och huvudmän att leva upp till lagens krav.

3 Apr 2024

Human&heart söker: Säljare som vill göra Sveriges arbetsplatser bättre

Ett fantastiskt tillfälle öppnar sig nu för dig som vill sälja konsultativa tjänster med hjärta i. Vi söker dig som älskar att arbeta självständigt men som samtidigt är en bra lagspelare då du kommer att ha många olika kontaktytor, både internt och externt.

27 Mar 2024

Förändringsledare stärker Human&hearts styrelse: ”Imponerad av bolagets engagemang”

Som ett led i att förbereda Human&heart för en fortsatt kraftig tillväxt stärker nu företaget sin styrelse. En erfaren och rutinerad förändringsledare och affärsutvecklare har just gjort entré i bolagsstyrelsen. ”Otroligt hedrande, engagerande och inspirerande”, säger hon själv om förtroendeuppdraget.

3 Mar 2024

Den så viktiga faktorn – därför tackade han Ja till Human&heart

Han är psykologen med specialinriktning mot kränkande särbehandling och han har ett mycket stort intresse för kampsport. I november blev han den andre medarbetaren på Human&hearts nordligast belägna kontor i Sverige. ”Det var främst RUM-metodiken som fick mig på fall”, säger Luleåbon Filip Hagkvist med ett leende.

27 Feb 2024

Därför stöttar Human&heart guld-Bosses elitsatsning

Det har nu gått någon vecka sedan skidåkaren Bosse Lövgren från Falun tog guldmedalj i sprint vid junior-SM. Nu satsar han vidare mot livet som senior och landslagsman. Och den stöttning han får från aktörer som exempelvis Human&heart är viktig, hävdar han, för att möjliggöra kampen att nå nya och högre mål.

17 Jan 2024

Så kraftigt slogs alla tidigare rekord för Human&heart under 2023

Det blev ett mycket intensivt år, 2023, för Human&heart där antalet inkommande utredningsuppdrag ökade med nästan 50 procent jämfört med året innan. ”Vi ser en otrolig utvecklingskurva och ett kraftigt ökat behov av de tjänster som vi erbjuder”, säger Richard Mårtensson på Human&heart.

16 Jan 2024

Så fick hon jobb hos Human&heart direkt efter rättsvetarutbildningen

Allt började med en föreläsning av en ung medarbetare hos Human&heart, som gjorde ett starkt intryck. Och som så småningom ledde till att Marika Sjögren blev fast anställd som jurist och utredare direkt efter sin utbildning. Möt 25-åringen som har ett starkt engagemang i internationella frågor och som bytte svenska ambassaden i Nairobi mot kampen för ett mer medmänskligt och rättssäkert arbetsliv hemma i Sverige.

1 Jan 2024

Då kan företag kontrolleras om de har visselblåsarsystem

Efter det att visselblåsarlagen skärptes den 17 december förra året så kan Arbetsmiljöverket nu inleda kontroller av företag om de uppfyller lagkravet om en intern visselblåsartjänst. Men risken är stor för att många företagare har missat att de omfattas av det skärpta lagkravet. Det tror landets kanske mest rutinerade arbetsrättsjurist, Tommy Iseskog.

11 Dec 2023

På söndag skärps visselblåsarlagen – ditt företag kan få sista-minuten-hjälp

Human&heart höjer nu beredskapen för att akut kunna hjälpa de företag som omfattas av den skärpta visselblåsarlagen som gäller från och med söndag. ”Även om det bara är dagar kvar så kan vi se till att allt finns på plats i tid om man kontaktar oss nu”, säger Magnus Elg som är ansvarig för Human&hearts visselblåsarsystem.

8 Dec 2023

Stort intresse för RUM på 45 minuter – då kommer nästa chans

Under fredagsmorgonen anordnade Human&heart en kostnadsfri föreläsning om RUM-metodiken via Teams. Och trots att december månad är särskilt hektisk på många arbetsplatser, så deltog många företrädare för olika organisationer.

28 Nov 2023

Tillfälle: Lär känna RUM-metodiken på 45 minuter

Nu bjuder Human&heart in till en kostnadsfri föreläsning om RUM-metodiken via Teams. ”Intresset för metodiken ökar nu kraftigt och därför genomför vi en kortare föreläsning om hur utredningar av kränkande särbehandling, trakasserier och sexuella trakasserier via RUM går till”, säger Richard Mårtensson.

26 Nov 2023

”Priset avgjorde” – kommunerna om valet av Human&hearts visselblåsarsystem

Allt ifrån mycket stora företag till betydligt mindre väljer Human&hearts visselblåsartjänst, och även kommuner gör det valet. ”För att vara krass så var det priset som avgjorde att vi valde Human&heart”, säger en HR-chef för tre svenska kommuner.

9 Nov 2023

Nu bjuder Human&heart på en gratis visselblåsarpolicy

Nästa månad skärps visselblåsarlagen och omfattar även privata företag med neremot 50 anställda. Som ”ett steg på vägen” bjuder nu Human&heart på en gratis visselblåsarpolicy.

8 Nov 2023

Debattartikel: Utredningar om påstådda kränkningar ska göras rättssäkert!

Tommy Iseskog och Richard Mårtensson vill få ett slut på diskussioner om vad som ska utredas, när det gäller kränkande särbehandling, och hur utredningar ska gå till. Utredningar om påstådda kränkningar måste helt enkelt uppfylla juridikens krav på rättssäkerhet, skriver de.

7 Nov 2023

Så kan våra kommunjurister ge stöd i offentlig sektor

När en kommunjurist väljer att lämna sitt jobb, eller blir frånvarande en längre tid av någon anledning, så kan en kommun riskera att ställas inför perioder utan den så oerhört viktiga juridiska kompetensen. Det är exempel på när Human&heart kan gripa in och när bolagets kommunjurister kan stötta kommuner med interimlösningar.

31 Okt 2023

Han intervjuas av högskolestudenter i Arbetslivspodden

Nyfikenheten på vad Human&heart gör och står för växer alltmer, inte minst bland unga. Det är nystartade Arbetslivspodden ett exempel på. Richard Mårtensson bjöds in till podden som drivs av två studenter på personal- och arbetslivsprogrammet.

25 Okt 2023

Endast sex veckor kvar till visselblåsarlagen skärps

Det börjar bli bråttom nu för alla privata företag med mellan 50 och 249 anställda som ännu inte har ordnat med en intern visselblåsartjänst. Den 17 december skärps nämligen lagen. Under hösten har Human&heart fullt upp med att hjälpa mängder av företag att komma igång, och med ett unikt system som kan vara i drift på bara några timmar.

12 Okt 2023

Stora risker med visselblåsarsystem – enorma krafter släpps lös

Då det endast återstår någon månad till visselblåsarlagen skärps ytterligare, så ökar risken för att göra felaktiga och i förlängningen väldigt kostsamma val för många företag som är sent ute. För faktum är att enorma krafter kan släppas lös när visselblåsarsystem implementeras. ”Ett system ska inte bidra till kaos utan till trygghet”, säger Magnus Elg, som är marknadsansvarig för Human&hearts visselblåsarsystem.

10 Okt 2023

Karin pensionerades från Polisen – blev en av Human&hearts först anställda

Karin Engström hade just gått i pension efter ett yrkesliv inom Polisen, men enträgna övertalningsförsök från Human&heart lyckades till sist. Därmed blev Karin en av bolagets först anställda utredare. Efter fem år lämnar hon nu Human&heart för att återigen bli pensionär, men hon kan se tillbaka på en otrolig utvecklingsresa tillsammans med bolaget.

27 Sep 2023

Två år med Human&hearts visselblåsartjänst – så har det gått

För exakt två år sedan valde Målerifakta, som ägs av Svenska Målareförbundet och Måleriföretagen i Sverige, att satsa på Human&hearts visselblåsartjänst. Nu berättar Målerifaktas vd om hur tiden med systemet har varit, och vad som var viktigast när de skulle välja leverantör.

18 Sep 2023

Så ska han bidra till rättssäkerhet inom Human&heart

Human&heart fortsätter att växa, med i genomsnitt en ny medarbetare i månaden. Den första november tar Stefan Lydén klivet in i organisationen, efter att ha jobbat 17 år inom offentlig sektor, som HR-specialist och chef. ”Det här är en mycket viktig kugge i vårt maskineri som jobbar för rättssäkerhet och medmänsklighet i arbetslivet”, säger Human&hearts vice VD Rikard Arenius.

5 Sep 2023

Per Larsson stärker Human&hearts ledning: ”Otroligt givande”

Det handlar om en oerhört stark rekrytering när en av svenskt arbetslivs riktigt rutinerade personer inom arbetsmiljöarbete nu tar plats i Human&hearts ledning. Det är Per Larsson, som de senaste 22 åren har arbetat hos Previa, som nu ska jobba heltid inom Human&heart.

4 Sep 2023

De omfattas inte av lagkravet – satsade ändå på trygg visselblåsartjänst

Städbolaget Hembry hade 35 anställda när de anlitade Human&hearts visselblåsartjänst Trust&heart. Hembry omfattas därmed inte av det skärpta lagkravet om visselblåsartjänster som träder i kraft i december. "Det var ett ändå ett klokt, riktigt och viktigt beslut", säger bolagets VD.

30 Aug 2023

Klassiska herrgården: Flera skäl till att välja Human&hearts visselblåsartjänst

Anrika Hooks Herrgård, i Småland, stod inför ett val. Ledningen hade blivit kontaktad av ”en mängd” leverantörer av visselblåsartjänster. Ändå kom valet att bli enkelt, och kort tid därefter var systemet satt i drift.

24 Aug 2023

Human&heart öppnar kontor i Luleå – hon blir först på plats

Det står nu klart att Human&heart kommer att etablera sig på allvar i norra Sverige. Nästa vecka öppnar bolaget ett kontor i Luleå. "Vi tror starkt på den här regionen och den utveckling av såväl privat- som offentlig sektor som sker här. Därför är det helt rätt att etablera ett kontor i Luleå", säger Human&hearts vice VD Rikard Arenius.

9 Aug 2023

Human&hearts VD skrev dagbok i Chefstidningen

Chefstidningen bad Andreas Pernhall att skriva en dagbok under en vecka för att publicera för sina läsare. Det blev en inblick i både livet som VD för ett snabbväxande bolag, och som familjefar.

8 Aug 2023

Sista minuten-rabatt för RUM-utbildning nästa månad – ”Ett guldläge”

Human&heart släpper nu sista minuten-platser till den hyllade och rosade RUM-utbildning som anordnas den 20 - 21 september i Tällberg i Dalarna. – Det här är dagar som i praktiken bidrar till enorm skillnad, både för deltagarna själva och inte minst för svenskt arbetsliv som helhet. Ett guldläge för alla, konstaterar Richard Mårtensson.

2 Aug 2023

Human&hearts osannolika utvecklingsresa – från kaos till enorm tillväxt

Den ursprungliga idén till att skapa Human&heart föddes ur kaos, mörker och utsatthet för kränkningar och korruption. I ett gripande reportage kan vi nu berätta om företagets första mycket osäkra tid, om varifrån drivkraften egentligen kommer för att jobba för ett mer medmänskligt arbetsliv – och så om resan framåt. Den innebär stor skillnad för den svenska arbetsmarknaden med en kamp för rättssäkerhet och mot korruption.

16 Jul 2023

TV: Rättssäkra internutredningar – hur kan man göra?

Se Richard Mårtenssons föreläsning från Almedalsveckan om att internutredningarnas genomförande och principer skiljer sig avsevärt i svenskt arbetsliv. Hur kan man egentligen göra en rättssäker utredning?

9 Jul 2023

TV: Visselblåsningar, dilemman och utmaningar – Tommy Iseskog vägleder

Att visselblåsa kräver mod. Att genomföra utredningar utifrån visselblåsningar kräver kompetens. När Human&heart var i Almedalen 2023 berättade en av Sveriges mest namnkunniga och erfarna arbetsrättsjurister Tommy Iseskog om möjligheter och utmaningar i detta ämne.

4 Jul 2023

TV: Hon blev falskt anklagad av anonym visselblåsare – seminarie från Almedalen

Missa inte TV-inspelningen från Almedalen, när Inger Klangebo berättade hur hon blev falskt anklagad för korruption via en anonym visselblåsning. I den efterföljande paneldiskussionen fick den aktuella arbetsgivarens högsta ledning svidande kritik från en av landets mest erfarna experter inom arbetsmiljörätt.

21 Jun 2023

Stoppa katastrofala internutredningar – satsa på rättssäker metodik!

Under Almedalsveckan kommer Richard Mårtensson berätta varför han fick nog och ville få ett slut på dåligt genomförda internutredningar som kunde ödelägga människors liv. Han hade själv under mer än ett decennium varit ansvarig för att genomföra arbetsrättsliga- och arbetsmiljörättsliga utredningar med olika utredningsfrågor i stora offentliga och privata organisationer.

20 Jun 2023

High Chaparral valde Human&hearts visselblåsartjänst

En av landets mest välkända turistattraktioner, temaparken High Chaparral i Småland, har valt att satsa på Human&hearts visselblåsartjänst. – Det finns verkligen mycket att vinna på det, säger Fredrik Jonsson som är HR-chef på High Chaparral.

15 Jun 2023

Hon blev falskt anklagad av anonym visselblåsare

Mardrömmen blev total för Inger Klangebo när hon anklagades för korruption av en falsk visselblåsare. Visserligen friades hon från anklagelserna i en oberoende granskning, men konsekvenserna blev ändå förödande. I Almedalen berättar hon om vad som hände, och varför hon, som en av Human&hearts grundare, kämpar för rättssäkra utredningar i arbetslivet.

14 Jun 2023

Stjärnkockens unika meny – ger smak av Dalarna i Almedalen

Fantastiska smaker som speglar Dalarna, där Human&heart har sina rötter, ska ge besökarna i Almedalen upplevelser för alla sinnen. Stjärnkocken Görgen Tidén kommer att finnas på plats för att ge besökarna av Human&hearts programpunkter möjlighet att smaka på olika delikata rätter och få något gott att dricka till.

13 Jun 2023

Iseskog i Almedalen: Så kan arbetslivet bli så mycket bättre

När Human&heart öppnar arenan ”House of Investigations” under Almedalsveckan, så tar välkände arbetsrättsjuristen Tommy Iseskog plats på scenen. Som en av Sveriges mest namnkunniga och erfarna inom sitt område berättar han om svenskt arbetslivs kanske viktigaste frågor, inte minst kopplat till den nya visselblåsarlagen.

8 Jun 2023

Det unika arbetssättet som alla vinner på

Human&heart storsatsar på olika yrkesgrupper som jobbar gemensamt ur ett tvärvetenskapligt perspektiv. – Det är en förutsättning för att vi ska kunna se till hela bilden av ett problem, och det är vad som bäst gynnar våra kunder, inte minst för deras väg framåt, säger Human&hearts vice VD, Rikard Arenius.

29 Maj 2023

Nu släpper vi programmet till Almedalen 2023

Nu släpper vi programmet och öppnar upp anmälan till "House of Investigations" under Almedalsveckan 2023.

23 Maj 2023

Nytt besked om RUM-licenser gör skillnad i Sverige

Det står nu klart att RUM-metodiken flyttar fram sina positioner ytterligare och blir ännu viktigare och tryggare för att säkerställa internutredningarnas kvalitet. – Förändringen innebär en större trygghet för beställare, för parter i utredningar och för utredarna själva, säger Richard Mårtensson, delägare i Human&heart och en av personerna bakom metodiken.

15 Maj 2023

House of Investigations öppnar i Almedalen – Human&heart tar upp kampen för ökad rättssäkerhet

I kampen för att utredningar i arbetslivet ska vara rättssäkra, när det gäller exempelvis misstänkt kränkande särbehandling, korruption eller sexuella trakasserier, så öppnar Human&heart ett ”House of Investigations” under Almedalsveckan. – Utredningar där rättssäkerheten brister slår hårt mot både enskilda, mot arbetsgivare och mot hela vårt arbetsliv, säger Magnus Elg och Leif Hansson, båda projektledare för Human&hearts satsning i Almedalen.

11 Maj 2023

Utbredd diskriminering i arbetslivet enligt ny DO-rapport

Omkring en halv miljon personer upplever sig diskriminerade på sina arbetsplatser. Det visar en ny rapport från Diskrimineringsombudsmannen, DO. Länk till rapporten hittar du i artikeln.

11 Maj 2023

Storsatsning på att höja den juridiska kompetensen inom Human&heart

Det senaste halvåret har Human&heart gjort en jättesatsning för att kraftigt höja den juridiska kompetensen inom bolaget. En av de nya juristerna är Tobias Carlgren med stor erfarenhet av riktigt komplexa ärenden. Efter ett yrkesliv som kommunjurist så blev han en dag uppringd av Human&heart och fick ett jobberbjudande. – Det är ett så fantastiskt företag så det fanns ingen anledning att tacka nej, förklarar han.

4 Maj 2023

Att vara chef och bli utsatt eller misstänkt för kränkning

När Socionomdagarna anordnas i höst så är rubriken för ett av ämnena som tas upp ”Utsatt som chef”, med koppling till kränkande särbehandling. Human&hearts Richard Mårtensson är en av deltagarna, tillsammans med experter från Akademikerförbundet SSR.

26 Apr 2023

Sveriges ledande utredningsföretag utvidgar verksamheten

Human&heart växer så det knakar, då intresset för bolagets tjänster fortsätter att öka kraftigt. Samtidigt blir personalstyrkan allt större och bredare för att kunna svara upp mot den växande efterfrågan. Human&heart har dessutom utvidgat sin verksamhet avsevärt för att kunna svara upp mot nya önskemål.

25 Mar 2023

Anmäl dig till höstens utbildningar i RUM®

Höstens datum för licensiering i Rättssäker utredningsmetodik är släppta!

17 Mar 2023

Human&heart tecknar ramavtal med 3M: ”Väldigt stolta”

Det står nu klart att företaget Human&heart har tecknat ett fyraårigt ramavtal med den svenska verksamheten inom det globala konglomeratet 3M. – När vi har anlitat Human&heart i olika sammanhang så har det hela tiden känts professionellt och bra, och därför ville vi skriva ett ramavtal, säger Tomas Mattsson på 3M.

3 Mar 2023

Human&heart i Business News Dalarna: Om kraven i den nya vissblåsarlagen

Alltfler kontaktar Human&heart angående kraven i den nya visselblåsarlagen som i slutet av året omfattar ytterligare drygt 7000 arbetsplatser. Business News Dalarna har intervjuat Human&heart om lagen som gör att arbetsgivare måste agera.

27 Feb 2023

Richard Mårtensson i podcast – om hur utredningar görs seriöst

Human&hearts Richard Mårtensson är gäst i Proleadpodden i ett samtal om hur utredningar av misstänkta avvikelser i arbetslivet kan göras på ett seriöst sätt – och att man aldrig får glömma människan bakom.

14 Feb 2023

Unikt ”advisory board” ska lyfta Human&heart ytterligare

Några av Sveriges främsta experter inom sina specialområden ansluter till ett ”advisiory board” inom Human&heart. – Det här är ett naturligt steg att ta om man vill fortsätta och leda den här branschen och utvecklas ytterligare, säger Lena Westman, styrelseordförande inom Human&heart.

2 Feb 2023

Human&heart söker jurist – ansökningar tas emot snarast

Företaget Human&heart går nu ut och söker ytterligare en jurist till bolaget. Orsaken är att behovet av bolagets tjänster ökar och därför måste verksamheten fortsätta att växa.

26 Jan 2023

Så hyllar kursdeltagarna utbildningen i RUM

När Human&heart anordnade Steg 1-utbildning i RUM-metodiken på Steam Hotel i Västerås i mitten av januari, så kom deltagarna från hela landet och från en mängd olika arbetsgivare. Här är kursdeltagarnas egna uppfattningar om utbildningen i RUM, de berättar varför de sökte sig till den och hur de vill använda kunskaperna framöver.

26 Jan 2023

Snart får den hundrade kursdeltagaren licens i RUM

I kurslokalen satt bland många andra en konsult inom företagshälsovård, en av Svenska kyrkans kyrkoherdar och så en HR-specialist från Trafikverket. Alla hade de valt att gå Human&hearts utbildning inom RUM-metodiken. – Det är superintensivt och jätteintressant, med fantastiska kursledare, sa en av deltagarna som under våren blir en av närmare 100 RUM-utredare.

19 Jan 2023

Nytt avtal klart för Human&heart – omfattar 160 000 medarbetare inom industrin

Ett nytt avtal som omfattar 160 000 medarbetare inom svensk industri är signerat och klart. Avtalet har skrivits under av Human&heart och Industriarbetsgivarna samt Innovations och Kemiindustrierna, IKEM och gäller utredningar om misstänkt kränkande särbehandling, trakasserier och andra avvikelser i arbetslivet.

22 Dec 2022

Tommy Iseskog blir ledamot i styrelsen för Human&heart

En av Sveriges främsta och mest erfarna experter inom arbetsrätt - Tommy Iseskog - blir ny styrelseledamot inom Human&heart. "Vi känner en oerhörd stolthet över att han har tackat Ja", säger bolagets styrelseordförande Lena Westman.

16 Dec 2022

”Vi är redo att hjälpa mängder av företag med den nya visselblåsarlagen”

När lagkravet om en intern visselblåsartjänst börjar gälla även för medelstora företag, med över 50 anställda, så innebär det att förfrågningarna om Human&hearts visselblåsartjänst Trust&heart nu ökar kraftigt.

På gång
7 Dec 2022

Tillfälle - fåtal platser kvar till RUM-utbildningar i januari och februari

Det finns fortfarande möjlighet att boka in sig för utbildningar i utredningsmetodiken RUM, steg 1 och steg 2. Men det brådskar - den 15 december är sista dag för att göra sin anmälan.

På gång
26 Okt 2022

Möt våra senaste rekryteringar

Vassare spets och bredare kompetens. Human&heart har lyckats värva en rejäl samling kvalificerade medarbetare som kommer att stärka upp tjänsteutbudet framöver. – Jag är extremt nöjd med alla nio rekryteringar, konstaterar Human&hearts vice vd Rikard Arenius.

Case
17 Okt 2022

1 500 steg mot en bättre arbetsplats

Det krävs en gnista för att tända en låga. Och ibland kan det krävas en incident för att synliggöra ett större problem. Med hjälp av Human & Heart har medarbetarna på Seco Tools tagit första steget mot en sundare arbetsmiljö – fri från kränkningar och trakasserier.

19 Aug 2022

Om utredningsmetodiken RUM

Vi får allt fler frågor om utredningsmetodiken RUM. RUM är en av tre evidensbaserade metodiker för att utreda kränkande särbehandling i arbetslivet.

Läsvärt
7 Jul 2022

Se Human&hearts debatt i Almedalen om anonyma vittnesmål

När Human&heart i samarbete med Dagens Industri bjöd in till debatt om anonyma vittnesmål under Almedalsveckan, blev de olika uppfattningarna frågan tydliga. Missade du debatten? Här ser du den i sin helhet!

Läsvärt
21 Jun 2022

Vi skapar debatt i Almedalen om anonyma vittnen

Under Almedalsveckan kommer Human&heart att skapa debatt, mellan framträdande advokater, åklagare och toppolitiker. Advokat Johan Eriksson, fd överåklagare Sven-Erik Alhem och Human&hearts Richard Mårtensson är bara några av dem som deltar.

17 Jun 2022

Human&heart har tilldelats ett Nordiskt Tillväxtsigill

Human&heart HRAB har tilldelats ett Nordiskt Tillväxtsigill av UC. Ett sigill som endast ett fåtal av Sveriges företag kvalificerar sig till och som visar att vi utmärkt oss som ett tillväxtföretag.

25 Maj 2022

Anmäl dig till utbildningar i RUM®

Nu kan du anmäla dig till utbildningar i RUM®

18 Maj 2022

Skövde kommun väljer Human&heart för sina visselblåsartjänster.

Human&heart levererar visselblåsartjänst, mottagar- och utredningsfunktion till Skövde kommun.

15 Maj 2022

Human&heart och Dagens Industri i Almedalen

Vi arrangerar ett seminarium om en av årets stora valfrågor; anonyma vittnen.

12 Maj 2022

Human&heart söker nya kollegor - är det du?

Human&heart AB främjar medmänsklighet och rättssäkerhet på svensk arbetsmarknad.

Läsvärt
2 Maj 2022

Mia från Human&heart – en ung ambassadör för ett mer medmänskligt arbetsliv

Mia Pilipovic var endast 25 år gammal när hon för ett år sedan blev anställd som utredare och jurist på Human&heart. Nu är hon ”försteutredare” inom de utredningar hon jobbar med, och hon har även inspirerat unga till att jobba både med och för ett mer medmänskligt arbetsliv.

26 Apr 2022

Ännu en kommun och ett kommunalt bolag väljer Trust&heart

Hofors kommun och Hofors Hus AB väljer att anlita Trust&heart för sina visselblåsartjänster.

23 Apr 2022

Ledarskapet, en avgörande faktor för en god arbetsmiljö, eller?

Framtidens ledarskap behöver fokusera såväl på ledarnas potential som medarbetarnas möjliggörande.

14 Apr 2022

Vad visar egentligen Human&hearts utredningar?

2 Apr 2022

Möt Human&hearts vice VD Rikard Arenius när han pratar ålderism i Daladrivet

Seniorernas erfarenhet bidrar stort till såväl organisationens som övriga medarbetares utveckling och kunskap.

21 Mar 2022

Nytt Dataskyddsombud

Human&heart har utsett nytt dataskyddsombud

16 Mar 2022

Han slutar som nordisk HR-direktör för 3M – blir ny medarbetare på Human&heart

Petter Hagander: ”Är taggad att vara med på resan”

16 Feb 2022

Fyra deltagare tycker till om RUM-utbildningen

Efterfrågan på att gå Human&hearts utbildningar i RUM (Rättssäker utredningsmetodik i arbetslivet) är stor och under 2022 kommer flera utbildningar att genomföras. I januari 2022 anordnades en snabbspårsutbildning i RUM för deltagare som redan är verksamma inom utredningar av misstänkta kränkningar i arbetslivet.

28 Jan 2022

Human&heart får förtroendet att hjälpa universitet

Human&heart vinner upphandling för utredningstjänster av kränkande särbehandling och trakasserier (inkl sexuella trakasserier) på Lunds universitet.

26 Jan 2022

Snart släpps utbildningarna för 2022 i RUM

Bli licenserad utredare i rättssäker utredningsmetodik

17 Jan 2022

Viktig artikel om kränkningar i arbetslivet i Altinget

– Human & Heart har räddat många liv. De har också fått chefer och andra att inse vad som händer på arbetsplatser och hur man ska agera."

24 Dec 2021

God Jul

Human&heart önskar God Jul

10 Nov 2021

Ledande företag i sin bransch väljer Trust&hearts visselblåsartjänst

Mattsson Metal är ett av de ledande företagen i Norden när det gäller varmpressade metalldetaljer av högsta kvalitet.

9 Nov 2021

Human&heart fortsätter att stödja Vimmerby IBK

Human&heart väljer att stödja Vimmerby IBK och syns såväl på Herrlagets som Damlagets matchställ som på reklamskylt.

26 Okt 2021

Human&heart förstärker sin ledning med vice VD – unik rekrytering från nära samarbetspartner

Ny organisation ska bereda väg för fortsatt kraftig expansion.

21 Okt 2021

Licensera utredare i RUM

Efterfrågan av utredare i RUM ökar stort

9 Okt 2021

Vi behöver mer ansvarsfulla utredningar i arbetslivet!

Hur förhåller sig sexuella trakasserier och kränkande särbehandling till varandra?

27 Sep 2021

Vi intervjuas i Proleadpodden och pratar visseblåsartjänster

Trygghet, informationssäkerhet och rättssäkerhet såväl för anmälande som utpekade parter är essentiellt i ett väl fungerande visselblåsarsystem.

4 Sep 2021

Utbildning i beställarkompetens av utredningar

Vad ska jag tänka på som beställare?

26 Aug 2021

Nu har du chansen att bli licenserad utredare i RUM® (Rättssäker utredningsmetodik i arbetslivet)

Nu har du möjligheten att bli licenserad i RUM.

24 Aug 2021

Human&heart diskuterar samarbete med organisationer i Tyskland

Vi har från start haft tyska marknaden i fokus.

18 Aug 2021

Human&heart sponsrar IBF Falun 2021/22

Human&heart väljer att stödja IBF Falun och fortsätter att synas exklusivt på världens bästa innebandyspelare Alexander Galante Carlströms matchställ

13 Aug 2021

MÅLERIFAKTA AB VÄLJER TRUST&HEARTS VISSELBLÅSARTJÄNST

Falun/Stockholm den 13 augusti 2021

28 Jul 2021

Efterfrågan på visselblåsartjänster växer!

Trust&heart möter klientens behov från ett tvärvetenskapligt perspektiv.

26 Jul 2021

Boka licensutbildning i RUM (Rättssäker utredningsmetodik för arbetslivet)

Nu finns möjlighet att boka plats för att bli licenserad utredare i RUM.

23 Jul 2021

Human&heart lanserar ny sajt

Idag lanserar vi våra nya sajter vilket är ett strategiskt beslut i linje med vår nya affärsplan som handlar om att etablera oss som Sveriges ledande utredningsföretag.

Seniorer
26 Okt 2020

Över 200 års yrkeserfarenhet, Human & Heart satsar på seniorerna

Vi möter fyra av Human & Hearts fem utredande seniorer på ett café i Falun. Att samla dem alla samtidigt är svårt, då det alltid är någon eller några som är ute på uppdrag någonstans i vårt avlånga land.

Särbehandling
26 Okt 2020

Anita har hjälpt drabbade i 20 år

Hon beskrivs som en hjälte av många av de drabbade som hon har stöttat genom åren. Anita Wallstedt har hjälpt mellan 800 och 900 personer som har slagit larm om att de utsatts för mobbning och kränkande särbehandling på sina arbeten.

Verkligheten
26 Okt 2020

Chefen Maria blev mobbad på jobbet: ”Livet blir sig aldrig mer likt”

Det är en regnig dag när Maria tar emot i sitt hem på en ort i västra Sverige. Hon ler välkomnande, men ska snart berätta om händelser som har orsakat så mycket smärta och som fortfarande gör ont. Hur hon som kommunal chef blev anklagad för att kränka kollegor, men i själva verket visade det sig senare att det var hon som var offret.

Case
23 Okt 2020

”Direkt, innerligt och intensivt”

Industriföretaget Gränges anlitade Human & Heart för att få skjuts i en påbörjad utredning och ta fram verktyg för att skapa en medmänskligare arbetsmiljö. Resultatet? En klart förbättrad stämning i kollegiet – och stärkta muskler vid rekrytering.

Case
23 Okt 2020

Ny riktlinje når 20000 medarbetare inom Scania

När Scania stod i begrepp att förbättra sin riktlinje för att förebygga och hantera kränkande särbehandling, kallades Human & Heart in som expertstöd. Idag är den nya riktlinjen klar och omfattar cirka 20?000 medarbetare i Sverige.

Case
23 Okt 2020

Sandvik vill göra skillnad

I en tid där sjukskrivningar för utmattning blir allt vanligare ville industriföretaget Sandvik göra skillnad. För att alla medarbetare skulle må bra på jobbet gjorde de ett krafttag mot kränkande särbehandling. – Vår personal ska känna sig kompetenta, ha inflytande över sitt jobb och känna samhörighet. Det är vår ledstjärna, säger Hans Roslund på Sandvik.

Läsvärt
23 Okt 2020

Rättssäkert samarbete

Under hösten var det bokpremiär för Human & Heart och Advokatfirman Glimstedt i Dalarna. Boken som är unik i sitt slag presenterar en metod för hur kränkande särbehandling i arbetslivet ska kunna utredas på ett rättssäkert sätt.