Kontakta oss

45 minuter om RUM för skola – gratis föreläsning via Teams

Publicerad: 2 Maj 2024

Intresset växer nu för hur utredningsmetodiken RUM (Rättssäker Utredningsmetodik i arbetslivet) har anpassats till skolans värld, och vad det kan innebära i praktiken. Nu bjuder Human&heart in till en gratis föreläsning på 45 minuter via Teams med Richard Mårtensson som är en av grundarna till metodiken.

Föreläsningen, som är kostnadsfri, anordnas via Teams måndagen den 13 maj kl 08.15 – 09.00. Då kommer Richard Mårtensson att berätta om alltfler larmrapporter om att antalet fall av mobbning, kränkningar och trakasserier ökar i den svenska skolan. Det fick honom att fundera på hur utredningsmetodiken RUM skulle kunna anpassas till skolans värld, och därmed bidra till att utreda oroligheter på ett rättssäkert och tryggt sätt utifrån lagens stränga krav. På så sätt kan mer tid och resurser frigöras på skolorna för undervisning.

– Det handlar om en metod som syftar till att skolor, rektorer och huvudmän själva ska vara trygga i att veta vad både skollagen och diskrimineringslagen kräver – och hur man kan utreda kränkningar och trakasserier på ett tryggt och rättssäkert sätt för alla parter, säger Richard Mårtensson, och fortsätter;

– Skolorna ska då själva kunna sköta merparten av alla utredningar, och veta att de gör det på ett enhetligt och korrekt sätt utifrån lagens krav. Samtidigt ska allt ske på ett tryggt och medmänskligt sätt både för den som ska ha blivit utsatt och för den som misstänks för att ha utfört kränkningen.

Boka in dig på den direktsända föreläsningen redan nu för att säkra din plats. Antalet platser är begränsat.

När: Den 13 maj kl. 08.15 – 09.00 via Teams

Föreläsare: Richard Mårtensson

AnmälanLänk till anmälningsformuläret 

Kostnadsfritt.

Först till kvarn gäller. Max 100 platser.