Kontakta oss

De föreläser i Skellefteå om rättssäkra utredningar i arbetslivet

Publicerad: 17 Apr 2024

Intresset för Human&hearts tjänster ökar nu särskilt starkt i norra Sverige sedan företaget har etablerat sig med kontor i Luleå. Helt nyligen höll bolagets båda anställda i Luleå en uppskattad föreläsning i hemorten om rättssäkra utredningar i arbetslivet. Nu är det dags för nästa föreläsning – i Skellefteå.

Det handlar om ett samarbete mellan HR Föreningen och Human&heart där alla intresserade har möjlighet att kostnadsfritt besöka föreläsningen, som anordnas på Scandic i Skellefteå den 20 maj.

– Det här är en växande och spännande region. Det är många som flyttar in och nya arbetsgivare som etablerar sig. När arbetsmarknaden växer behövs också kompetens för att möta komplexa verksamheter, konstaterar Lisa Hedqvist från Human&heart, som håller i föreläsningen tillsammans med sin kollega Filip Hagkvist.

– I Skellefteå finns värdefulla nätverk där kunskap kan spridas och delas. HR föreningen och Human&heart ser synergieffekter av att samarbeta med den här föreläsningen – att sprida kunskap och förstärka nätverk.

Erfarenheter av 1000 utredningar

Under föreläsningen berättar Lisa och Filip om erfarenheter som Human&heart har kunnat dra av över 1000 utredningar som hittills har genomförts runt om i landet. De berättar hur bolaget arbetar med rättssäkra utredningar och kartläggningar i arbetslivet, och så ges möjligheter till reflektioner och diskussioner.

Filip Hagkvist räknar med att föreläsningen i Skellefteå ska leda till många intressanta resonemang och utbytande av erfarenheter – precis så som det blev när föreläsningen genomfördes i Luleå.

– Ja det var ett stort engagemang med intressanta diskussioner och erfarenhetsutbyten. Deltagarna uttryckte att de fick bra kunskap och verktyg med sig, och en känsla av att bli stärkt i sin arbetsgivarroll och hur de här komplexa frågorna kan hanteras konstruktivt.

Föreläsningen i Skellefteå arrangeras, precis som den i Luleå, genom ett samarbete mellan HR Föreningen och Human&heart.

– Ja HR Föreningen ser att det finns ett stort intresse för dessa frågor och Human&heart har viktig kompetens som är till nytta för HR Föreningens medlemmar, säger Lisa Hedqvist, och Filip Hagkvist fyller i:

– Human&heart ser också att ett samarbete med HR Föreningen skapar viktiga kontaktytor och möjlighet till samarbeten och att sprida kunskap.

Mer om föreläsningen:

Tid: 20 maj kl 15.30-16.30

Plats: Scandic Skellefteå

Kostnadsfritt!

Vi bjuder dessutom på fika.

Här kan du anmäla dig – klicka på länken

Begränsat antal platser. Anmäl dig nu för att säkra din plats.

Vi som håller i seminariet:

Lisa Hedqvist, personalvetare med mångårig erfarenhet av att arbeta i olika roller inom HR och som chef. Har bakgrund som organisationskonsult med specialistområde arbetsmiljö och OSA. Utbildad utredare enligt Faktaundersökning samt utbildad i Rättssäker utredningsmetodik för arbetslivet (RUM®).

Filip Hagkvist, Leg psykolog med bred erfarenhet från företagshälsovården inkl. konsultchef, specialiserad inom området kränkande särbehandling tillika samordnare för ett utredarteam inom området. Utbildad i Rättssäker utredningsmetodik för arbetslivet (RUM®).