Kontakta oss

Förändringsledare stärker Human&hearts styrelse: ”Imponerad av bolagets engagemang”

Publicerad: 27 Mar 2024

Som ett led i att förbereda Human&heart för en fortsatt kraftig tillväxt stärker nu företaget sin styrelse. En erfaren och rutinerad förändringsledare och affärsutvecklare har just gjort entré i bolagsstyrelsen. ”Otroligt hedrande, engagerande och inspirerande”, säger hon själv om förtroendeuppdraget.

Det handlar om Anna Thulin, COO i hälsoföretaget Feelgood, som erbjuder tjänster och kunskap inom hälsa, arbetsmiljö och friska organisationer. Bolaget har idag över 1000 anställda och Anna Thulin har varit verksam i organisationen i olika höga chefsbefattningar sedan år 2010.

Human&heart och Feelgood samarbetar och är partners sedan drygt två år tillbaka, just kopplat till den rättssäkra utredningsmetodiken RUM som används i samtliga utredningar som Human&heart genomför. 

Anna Thulin beskriver att hon redan från början har varit starkt imponerad av den drivkraft som finns inom Human&heart.

– Ja redan från vårt första möte slogs jag av den kompetens och energi som finns hos Human&hearts ledning och medarbetare. Det engagemang och den målmedvetenhet som finns hos dem är minst sagt kraftfullt och det gillar jag!

Hur ser du idag på bolaget, dess medarbetare och deras sätt att ta sig an utredningsuppdrag som ibland kan vara väldigt komplexa?

– Det jag ser särskilt tydligt är professionaliteten! Det finns en rättssäker metodik, det finns en oerhörd kompetens – och när det kommer till de här mer komplexa frågorna så kommer det ju oftast in en juridisk aspekt, och inte minst i det området är Human&heart helt unika. Med kopplingen till arbetsrätten…. Det finns ingen annan aktör som erbjuder den helheten idag. 

Anna Thulin om RUM för skola

Anna Thulin hyllar RUM-metodiken och noterar hur alltfler nu inser varför utredningar av det slag som Human&heart genomför måste vara rättssäkra och ha sin grund i de lagar och regler som gäller. Och nu när bolaget även har inlett sitt arbete med RUM-metodik för skolmiljö, så är det ett steg som Anna Thulin välkomnar.

– Ja att hjälpa och stödja skolans värld med de här frågorna, så de kan ägna sig åt sitt huvuduppdrag att utbilda barn och ungdomar, det tycker jag verkligen fyller en viktig funktion. Då är det bra att hjälpa skolornas rektorer och huvudmän att navigera i det här området på ett professionellt sätt för att skapa trygghet i skolan.

Hur tror du att RUM-metodiken kommer att tas emot av skolans värld?

– Jag tror att det kommer att vara olika. En del kommer nog tycka att sådana här frågor klarar man att hantera själva, precis som i delar av arbetslivet i övrigt, men de som har provat kommer troligen aldrig att gå tillbaka till sina tidigare arbetssätt. Jag tror att det bästa är att få ägna sig åt sina huvuduppgifter och ta expertstöd när det behövs. 

”Ett hundramiljoners-bolag inom några år"

Anna Thulin är en rutinerad och driven förändringsledare med gedigen kunskap och erfarenhet i frågor kopplat till ökad tillväxt. Det är något som hon nu kan bidra med i sin nya roll, som styrelseledamot inom Human&heart.

– För att bolaget ska kunna ta sig till nästa steg när det gäller tillväxt, från en årsomsättning på 30 miljoner kronor, så behöver ofta organisationer anpassas utan att för den skull bygga på sig en massa overhead. Den kunskapen har ju jag. Jag har drivit tillväxt i olika bolag i många år. Jag kan också hjälpa företaget med ett ökat fokus på försäljningen, att tillsammans hitta de mest effektiva vägarna på ett målinriktat sätt.

Vad tror du att Human&heart har för potential att nå utvecklingsmässigt inom några år?

– Jag ser att det åtminstone skulle kunna bli en fördubbling eller en tredubbling i omsättning, så det skulle kunna handla om att bli ett hundramiljoners-bolag. Det borde inte vara orimligt. Jag tror också att Human&heart skulle kunna gå över landsgränserna fullt ut, i åtminstone ett eller två länder till.

Anna Thulin är imponerad av den resa som Human&hearts ägare och medarbetare har gjort, från starten 2017 och fram till nu.

– Ja det är verkligen deras prestation som har tagit bolaget till den här respektingivande och fina nivån. De har gjort det här av helt egen kraft på ett fantastiskt sätt! Att jag får komma in på ett hörn och förhoppningsvis bidra till att de kan växa ytterligare, känns väldigt fint. Det är en oerhört spännande resa att nu få vara med om.

/NIKLAS LINDH, REPORTER