Kontakta oss

Han slutar som nordisk HR-direktör för 3M – blir ny medarbetare på Human&heart

Publicerad: 16 Mar 2022

Petter Hagander: ”Är taggad att vara med på resan”

Efter omkring 20 år som toppchef inom 3M-koncernen, och många år som styrelseledamot inom Svenskt Näringsliv, blir Petter Hagander ny medarbetare hos Human&heart. Allt började egentligen med ett mycket komplicerat utredningsuppdrag som Human&Heart gjorde för 3M.

– Det var ett mycket långvarigt och komplext arbetsmiljöärende där Human&Heart anlitades och jag lärde känna bolaget och vad de står för. Vi klickade väldigt bra!

 

Petter Hagander har en imponerande erfarenhet av toppuppdrag inom näringslivet, både som nordisk HR-direktör inom 3M-koncernen, men också som styrelseledamot inom Svenskt Näringsliv och som vice ordförande i arbetsgivarorganisationen KEMI – Innovations- och Kemiindustrierna.

Nu väljer han att lämna 3M, och samtidigt avvecklar han under våren sina uppdrag inom Svenskt Näringsliv och KEMI.

 

– Jag har pratat en hel del med Human&heart och har förstått vad de står för, vilket har känts väldigt bra. Och med tanke på den nya visselblåsarlagen som håller på att implementeras, så kommer vi framöver att se betydligt mer av den typ av utredningar som bolaget står för. Jag känner mig taggad att få vara med på resan tillsammans med Human&heart och tror att jag kan vara med och bidra på den resan med tanke på mina erfarenheter och kunskaper, säger Petter Hagander.

 

Nu väntar en tillvaro för Petter Hagander inom Human&heart där han både kommer att jobba med utredningar, hyras ut interimt som chef och expert, samt jobba med försäljning av tjänster.

 

– Att bolaget har en sån oerhörd potential är så spännande och så tycker jag att frågeställningar kring arbetsrättsutredningar är väldigt intressant. Det är en spännande utmaning att få jobba med.

 

Petter Hagander nämner också att pandemin, som har fått alltfler att jobba hemifrån, i värsta fall kan orsaka större slitningar mellan medarbetare och arbetsgivare. Hemmajobb och större flexibilitet har många fördelar, men det finns också risker och utmaningar.

 

– Då alltfler jobbar ensamma hemifrån så har man inte den sociala samvaro med varandra som tidigare. Och det skulle kunna leda till att fler konflikter riskerar att blossa upp. Och jag föreställer mig att det kan märkas genom fler utredningsuppdrag av den typen framöver.

 

Human&hearts satsning internationellt, både på senare tid och inte minst framöver, talar Petter Hagander särskilt varmt om.

 

– Ja det är ju spännande och jag ser absolut att man kan expandera utomlands. Och jag tror att jag kan bidra i och med att jag har jobbat i en global och europeisk miljö i många år. Och tittar vi exempelvis på 3M i England så är det ju ofta samma typer av frågeställningar som dyker upp där som här i Sverige, så jag tror att det finns en stor marknad för Human&heart där.

 

Human&hearts VD Andreas Pernhall är väldigt glad över att Petter Hagander nu kommer in i företaget och bidrar till att öka kompetensen och erfarenheten ytterligare:

 

– Ja med Petter Hagander i Human&heart så får vi ännu mer styrka att möta den kraftigt ökade efterfrågan på våra tjänster, både nationellt och internationellt. Vi har en väldigt starkt utveckling i företaget just nu, och Petter Hagander kommer definitivt att ha en mycket viktig roll i vår fortsatta resa.

 

Petter Hagander började jobba inom Human&heart redan nu i januari.

Den här webbsidan använder sig av cookies för att fungera på bästa sätt.
Jag godkänner