Kontakta oss

Human&heart förstärker sin ledning med vice VD – unik rekrytering från nära samarbetspartner

Publicerad: 26 Okt 2021

Ny organisation ska bereda väg för fortsatt kraftig expansion.

Företaget Human&heart har gjort en unik rekrytering från en av sina viktigaste samarbetspartners. Det är Rikard Arenius som lämnar rollen som Business Area Manager inom Avonova och snart kliver in i det snabbt expanderande bolaget.

Human&heart är Sverigeledande på att utreda kränkningar, trakasserier och sexuella trakasserier, men också en av de främsta aktörerna när det gäller att utreda andra överträdelser i arbetslivet som exempelvis korruption. Organisationsutredningar och verksamhetsanalyser är också ett växande segment inom Human&hearts verksamhet. 

Det är i ett starkt expanderade bolag som Rikard Arenius nu kommer att ingå i ledningen när han tillträder rollen som vice VD den 1 februari 2022.

– Bolaget har hela tiden varit i en kraftig tillväxtfas och det är ut i Europa som nu är nästa stora steg. Det gör att vi behöver stärka upp ledningsfunktionen. Dessutom har vi funnit helt rätt person till det uppdraget, säger Lena Westman som är styrelseordförande inom Human&heart, och fortsätter;

– Rikard Arenius kommer från en nära samarbetspartner, han kan branschen väl och har mycket god kännedom om våra uppdrag. Han kommer från vår sida att jobba med att ytterligare stärka banden mellan Human&heart och Avonova.

”Oerhört inspirerande och spännande”

Själv kommenterar Rikard Arenius sitt nya jobbuppdrag så här:

– Det känns oerhört inspirerande och spännande. Jag får en väldig energi av att tänka på både medarbetarna, företaget och den roll som jag kommer att ha, så jag är väldigt glad över det här, säger Rikard Arenius.

Med sin stora kompetens och breda erfarenhet inom området kliver Rikard Arenius in i den nya rollen för att bland annat jobba med att ta företaget mot sina långsiktiga mål att vara Europas ledande utredningsföretag. Dessutom stärks samarbetet mellan Human&heart och Avonova ytterligare, då Rikard Arenius kommer att vara en viktig länk mellan de båda företagen från Human&hearts sida.

Avonova är en av Human&hearts allra viktigaste samarbetspartners och det bolaget finns stationerat på 120 orter runt om i landet.

 – Den bild jag har av Human&heart är att bolaget har hög professionalitet som uppdragstagare, med professionella utredare och som producerar oerhört snygga och stadiga rapporter och utredningar. Och efter att ha lärt känna företagsledningen så är det tydligt att de har en vision som de tar på allvar, med att jobba för ett mer medmänskligt arbetsliv. Human&heart är lätta att jobba med för de har ett gott självförtroende och är fortfarande ödmjuka, säger Rikard Arenius.

Ökat intresse för visselblåsartjänsten

Själv har Rikard Arenius en lång erfarenhet av ledarskap, ursprungligen från idrottsrörelsen. Han är personalvetare i grunden och har arbetat som chef såväl inom en kommun som i egenskap av företagsledare i egen verksamhet. De senaste sju åren har han jobbat inom Avonova, både som VD för ett tidigare dotterbolag, och de senaste fyra åren som affärsområdeschef inom moderbolaget. 

När han nu tar klivet in i Human&heart så ser han en ljus framtid och en snabb expansion för företaget. Det beror, enligt honom, på ett kraftigt ökat behov av den typ av utredningar som Human&heart står för, men också med tanke på den visselblåsartjänst som bolaget har lanserat, inte bara i Sverige utan även i Tyskland, Danmark och Norge. 

– Jag tror att Human&heart står vid ett trappsteg i och med visselblåsartjänsten. Det kommer att bli ett tydligt trappsteg uppåt i närtid. Och så är man så duktig på sin kärnverksamhet – utredningsverksamheten – så jag kan inte se annat än att man kommer att expandera även i den delen. Det kommer att bli en ordentlig tillväxt!

Rikard Arenius kommer att jobba som vice VD för Human&heart, både från sin hemort Skövde, från huvudkontoret i Falun och så ibland från andra håll runt om i Sverige och Europa.