Kontakta oss

Human&Heart har utsetts till Årets företagare i Falun: ”Vi är laget före jaget”

Publicerad: 11 Jun 2024

Varje år utser organisationen Företagarna ”Årets företag” på både lokal, regional och nationell nivå. Under tisdagen stod det klart att Human&Heart har utsetts av Företagarna till Årets företag i Falu kommun. ”Human&Heart har bevisat att man kan bygga en organisation med mycket hjärta” konstaterar Företagarna i motiveringen.

Bildtext: Från vänster, Helene Kolseth, vice ordförande, Företagarna Falun, Inger Klangebo, delägare Human&Heart, Emma Ericson, ordförande, Företagarna Falun, Andreas Pernhall, vd Human&Heart, Karin Grip, ledamot, Företagarna Falun

Beskedet om utmärkelsen fick Human&Heart på sitt huvudkontor i Falun när representanter från Företagarna kom på besök. Utmärkelsen firades också med tårta från organisationen.

Det här är motiveringen från Företagarna:

Årets Företagare i Falun 2024 har under en stabil och lönsam tillväxtresa visat att man både kan leverera något som efterfrågas och behövs på marknaden. Och att man kan bygga en organisation med mycket hjärta.”

Medarbetarna i Dalarna hade samlats på huvudkontoret i Falun och fick nu ta emot både blommor och tårta i samband med att beskedet tillkännagavs.

– Det här är ett otroligt roligt besked och jag känner stor stolthet och glädje över det vi hittills åstadkommit, och vi är faktiskt bara i början på vår utvecklingsresa. Det viktigaste av allt för mig är att Human&Heart sätter laget före jaget i alla avseenden, säger Andreas Pernhall som är vd och en av tre grundare till Human&Heart

Inger Klangebo är också en av grundarna till bolaget. Hon var med och tog emot priset under tisdagen:

– Det här är en resa som vi verkligen har gjort tillsammans. Det har varit en närmast osannolikt stark resa på så många plan, med både utmaningar och framgångar. Och det är inte minst det som jag ibland kallar för ”tillsammansskapet” – alltså att vi skapar tillsammans – som har gjort framgången möjlig. Det här priset värmer i hjärtat.

”Gått längst fram i Sverige”

Den tredje grundaren Richard Mårtensson Adin, var berörd när han var med och tog emot priset:

– Human&Heart är ett dalaföretag med starka värderingar. Det är här som vi har våra rötter även om vi nu finns i hela landet. Jag känner mig tagen av att Falun uppmärksammar oss för vårt slit. 

– Grunden för ett demokratiskt samhälle är att alla människor, barn som vuxna, alltid ska kunna veta att de behandlas rättssäkert i alla typer av rättsliga sammanhang. När vi grundade Human&heart såg vi stora brister i svenskt arbetsliv vad gäller rättssäkerheten. Idag är jag extra glad över att vi som en enskild aktör har gått längst fram i Sverige för att skapa förutsättningar för ett tryggare och mer rättssäkert arbetsliv. Nu vill vi också göra samma sak för alla barn i skolan.

Human&Heart har även tidigare fått ett fint pris. Det var på den så kallade Stjärngalan år 2020 som bolaget utsågs till 2019 års nyföretagare i Dalarna. 

Priset som Årets företag i Falun 2024 innebär också att Human&Heart har nominerats till ”Årets företag i Dalarna”.

/NIKLAS LINDH, REPORTER

Faktaruta Human&Heart

Grundat 2017 

Ägare: Andreas Pernhall, Inger Klangebo & Richard Mårtensson Adin

Antal medarbetare: 31

Kontor: Falun, Skövde, Luleå 

Omsättning (2023): 31 274 000 SEK 

Resultat (2023) 6 106 000 SEK

Vision: Att skapa ett mer rättssäkert och medmänskligt samhälle