Kontakta oss

Human&heart tecknar ramavtal med 3M: ”Väldigt stolta”

Publicerad: 17 Mar 2023

Det står nu klart att företaget Human&heart har tecknat ett fyraårigt ramavtal med den svenska verksamheten inom det globala konglomeratet 3M. – När vi har anlitat Human&heart i olika sammanhang så har det hela tiden känts professionellt och bra, och därför ville vi skriva ett ramavtal, säger Tomas Mattsson på 3M.

Företaget 3M har 90 000 anställda i 70 länder, och 3M i Sverige finns på fyra orter, med huvudkontor i Solna. Mycket av verksamheten i Sverige handlar om forskning, utveckling och tillverkning av svetshjälmar, hörselskydd och slipprodukter. 

Tomas Mattsson som är anläggningschef på 3M:s verksamheter i Gagnef och Värnamo säger så här om varför man har valt att ingå ett ramavtal med Human&heart:

– Våra vägar har korsats flera gånger och vi har haft hjälp av dem genom åren inom olika områden. Hela tiden när vi har jobbat med dem så har det känts väldigt professionellt och bra. Innan vi nu gjorde vår överenskommelse med Human&heart så hade de bland annat gjort en utbildning om arbetsmiljö för ledare, och det gjorde de på ett fantastiskt bra sätt. Då började vi prata om möjligheten att skriva ett ramavtal.

Arbetsmiljö – ”en stor sak" för 3M

För ”3M Svenska AB” som bolaget heter i Sverige, är just frågor om arbetsmiljö väldigt högt på agendan, säger Tomas Mattsson:

– Det är en stor sak för oss att jobba med de här frågorna. Det är viktigt för oss, både när det gäller säkerhet och inte minst den psykosociala delen. Det är en uppgift som vi tar på största allvar. 

– Jag vill ju tro att om man mår bra på jobbet så mår man bra hemma och man presterar också bättre. Man ska komma till jobbet i samma skick som man går härifrån.

Stolthet över ramavtalet

Richard Mårtensson som är delägare inom Human&heart och ansvarig för försäljning och marknad uttrycker en stolthet över att ramavtalet med 3M har blivit verklighet:

– Vi känner oss väldigt stolta över att ha fått till det här avtalet med 3M som är ett av världens största och mest välrenommerade företag. Det ligger också helt i vår affärsmässiga linje att teckna ramavtal med organisationer som vi uppfattar som seriösa på marknaden, och 3M upplever vi definitivt som ett mycket seriöst företag.

Ramavtalet täcker in de flesta av Human&hearts affärsområden. Därmed kommer bolaget att kunna hjälpa 3M med både utredningar av misstänkt kränkande särbehandling, trakasserier och andra arbetsmiljöproblem men också ”complianceutredningar” i stort. Utöver det så handlar det om utbildningsinsatser med allt ifrån medarbetarutbildningar till ledarutbildningar, specialistutbildningar samt medlingsuppdrag och olika typer av interimslösningar.

”Förstår klienternas behov på riktigt”

3M är ett av många både större och lite mindre företag som har valt att teckna ramavtal med Human&heart. Inte minst det senaste året har Human&heart haft en oerhört stark efterfrågan på sina tjänster.

– Ja man får ju vara ödmjuk inför den här utvecklingen och ibland nypa sig i armen. Men jag tror att vår utveckling är ett resultat av att vi har en väldigt trygg bas, seriösa och kompetenta medarbetare tillsammans med en kreativ och fantastisk bolagskultur, en ledande utredningsmetodik på marknaden och också att vi förstår våra klienters behov på riktigt, säger Richard Mårtensson och fortsätter;

– Vi lyckas kombinera legala perspektiv med organisatoriska och beteendevetenskapliga perspektiv. Det ligger också i vår långsiktiga vision att vi ska bidra till ett mer medmänskligt och rättssäkert arbetsliv.

BILDTEXT: Tomas Mattssonanläggningschef på 3M:s verksamheter i Gagnef och Värnamo. Foto: 3M