Kontakta oss

Per Larsson stärker Human&hearts ledning: ”Otroligt givande”

Publicerad: 5 Sep 2023

Det handlar om en oerhört stark rekrytering när en av svenskt arbetslivs riktigt rutinerade personer inom arbetsmiljöarbete nu tar plats i Human&hearts ledning. Det är Per Larsson, som de senaste 22 åren har arbetat hos Previa, som nu ska jobba heltid inom Human&heart.

– Jag känner en enorm glädje och är full av lust och energi att bidra till Human&hearts utveckling, säger Per Larsson själv.

Vid flera olika tillfällen har Per Larsson fått frågan från Human&hearts ägare om att börja jobba inom bolaget, och nu blir det alltså verklighet. 

– Det här innebär att vi inom Human&heart ytterligare stärker vår kompetens och där vår ledning får en mycket rutinerad, klok och uppskattad medarbetare som kan bidra till att bolaget fortsätter att växa. Och framför allt att vi växer ”i rätt riktning”, säger Andreas Pernhall, som är VD på Human&heart.

Viktigt med bolagets värderingar

Under de 22 år som Per Larsson har jobbat inom Previa så har han under de första 15 åren bland annat arbetat som operativ chef för krisstödet som han också var med och byggde upp. 

De senaste sju åren har han uteslutande jobbat med frågor kopplat till kränkande särbehandling, han har varit tjänsteansvarig, drivit utvecklingen, utrett, utbildat och handlett mycket, både internt inom företaget och även för kunder. Per Larsson har också arbetat med att göra ”second opinions” till både kollegors och kunders utredningar.

Previa köptes för övrigt av Falck år 2014, och från och med januari i år bytte Previa namn till Falck Hälsa och arbetsliv.

– Min särskilda uppgift hos Human&heart är att säkerställa att bolagets värderingar följs och går i takt med den snabba utvecklingen. Human&heart drivs av värderingar och visionen att bidra till ett mer medmänskligt och rättssäkert arbetsliv vilket jag tycker är både vackert, meningsfullt och energigivande! 

– Det finns mycket att göra. Och när ett bolag vill bidra och växa snabbt kan ens grundvärderingar fungera som reality check: gör vi rätt saker? Jag kommer också att jobba med utredningar för bolagets räkning vilket är en styrka då det bidrar till att man kontinuerligt medvetandegörs om såväl utredarnas, kundernas som de berördas utmaningar.

”Fylld av energi för att kunna bidra”

 Per Larsson bor i Sundsvall, han är 69 år och kommer att jobba heltid inom Human&heart och tillhöra bolagets ledningsgrupp. Och hungern för att jobba hårt och bidra till Human&heart är det inget fel på. 

– Nej för sjutton. Jag känner mig full av energi och lust. Och det ska bli så otroligt roligt och intressant att jobba i en värderingsstyrd organisation som Human&heart. Att vara mitt i verksamheten och kunna bidra och påverka utvecklingen ser jag verkligen fram emot.

Vad tänker du om Human&heart framåt, om tre till fem år?

– Där finns det ju en del utmaningar, om än angenäma sådana. Utredningar om kränkande särbehandling, utredningsmetodiken RUM och Visselblåsartjänsten är starka fundament och de kommer i sig generera nya tjänster. Men, det finns ju också stor potential till att Human&heart fortsätter att utvecklas och på så sätt bidrar till visionen och affärsidén.

Vilka utmaningar ser du i ditt nya jobb?

– Jag avvaktar lite där och tänker att det är först när jag kommer in i företaget som jag riktigt kommer att förstå vad det finns för olika positiva krafter, men också eventuella motstridiga krafter, som kan behöva hanteras på ett positivt och konstruktivt sätt. Potentialen i visionen är enorm. Och nu längtar jag bara efter att få börja jobba där inom kort!