Kontakta oss

Så ska han bidra till rättssäkerhet inom Human&heart

Publicerad: 18 Sep 2023

Human&heart fortsätter att växa, med i genomsnitt en ny medarbetare i månaden. Den första november tar Stefan Lydén klivet in i organisationen, efter att ha jobbat 17 år inom offentlig sektor, som HR-specialist och chef. ”Det här är en mycket viktig kugge i vårt maskineri som jobbar för rättssäkerhet och medmänsklighet i arbetslivet”, säger Human&hearts vice VD Rikard Arenius.

Stefan Lydén är väl bekant med Human&heart efter att ha jobbat under många år med HR inom Falu kommun, där han de senaste dryga fem åren har varit kommunens förhandlingschef. Dessförinnan var han HR-specialist i kommunen, och var nära kollega med Human&hearts tre grundare och delägare, Andreas Pernhall, Inger Klangebo och Richard Mårtensson.

– På så sätt känner jag till bolaget särskilt väl och vet vad det står för. Det här känns jättespännande, framför allt att få vara en del i en organisation som jobbar för ett mer medmänskligt arbetsliv, säger Stefan Lydén, som före åren på Falu kommun var HR-specialist inom Region Dalarna, tidigare Landstinget Dalarna. 

HR och utredningar

Då Human&heart nu växer väldigt snabbt har bolaget ett behov av en intern HR-funktion. Stefan Lydén kommer att ha det HR-ansvaret inom Human&heart och även jobba med utredningar.

Human&hearts vice VD Rikard Arenius är väldigt nöjd med rekryteringen av Stefan Lydén, och konstaterar att den växande personalstyrkan både innebär en ökad numerär och en ökad kompetens, i form av spets, bredd och djup.

– Med Stefan Lydén får vi ännu en väldigt kunnig och erfaren medarbetare som kommer att jobba både med utredningar och med våra HR-processer, för att se till att de är så effektiva och ändamålsenliga som det bara är möjligt. Vi är jätteglada över att Stefan tillhör vårt lag från och med november månad, säger Rikard Arenius.

”Välbefinnande och produktivitet går hand i hand”

I rollen som förhandlingschef i Falu kommun har det blivit särskilt tydligt för Stefan hur viktigt det är med en god arbetsmiljö.

– Ja jag har sett vilken betydelse ledarskapet faktiskt har för människors välbefinnande, och förstås för arbetsmiljön i stort. Det är så viktigt att jobba för en bra arbetsmiljö, både för effektivitetens och produktivitetens skull men framför allt för människors välbefinnande. Och välbefinnande och produktivitet går ju ofta hand i hand.

Stefan Lydén kommer att jobba både i Sundsvall och i Falun, och sedan runt om i landet där det finns behov kopplat till efterfrågan av utredningar. 

Något som gör särskilt starkt intryck på honom är just RUM-metodiken som Human&heart använder i samband med sina utredningar.

– Jag tilltalas väldigt mycket av att det finns en metodik som utgår från ett rättssäkert perspektiv, och där man ska kunna visa på ett konkret sätt om det har förekommit exempelvis kränkande särbehandling. Med RUM-metodiken kan man styrka om något har hänt, vilket ju är oerhört viktigt och gör skillnad på riktigt för svenskt arbetsliv.

Vad tror du om Human&hearts fortsatta utvecklingsresa under de kommande åren?

– Jag hoppas och tror att utvecklingen ska fortsätta i samma takt. Och efterfrågan kan komma att öka ännu mer i och med de tuffa omständigheterna i samhället som kan leda till besparingar och omställningar på våra arbetsplatser. När organisationer slimmas alltmer ökar också risken för olika problem och konflikter kan blossa upp. Inte minst då är det viktigt att utredningar genomförs på ett så rättssäkert sätt som möjligt. 

I och med rekryteringen av Stefan Lydén ser det i nuläget ut som att 26 personer kommer att vara anställda hos Human&heart den 1 november.

Den här webbsidan använder sig av cookies för att fungera på bästa sätt.
Jag godkänner