Kontakta oss

Stjärnkockens unika meny – ger smak av Dalarna i Almedalen

Publicerad: 14 Jun 2023

Fantastiska smaker som speglar Dalarna, där Human&heart har sina rötter, ska ge besökarna i Almedalen upplevelser för alla sinnen. Stjärnkocken Görgen Tidén kommer att finnas på plats för att ge besökarna av Human&hearts programpunkter möjlighet att smaka på olika delikata rätter och få något gott att dricka till.

I 37 år har Görgen Tidén varit verksam inom kockyrket runt om i världen, bland annat i Karibien, Italien, Frankrike, England och Grekland. Han är mannen bakom det välkända konceptet Chefs Night och han har serverat en mängd välkända personer, bland annat vår egen svenske kung Carl XVI Gustaf. 

Under Almedalsveckan kommer han att ge besökarna av Human&hearts många olika programpunkter möjlighet att smaka delikata rätter från Dalarna. Görgen Tidén är nämligen mannen bakom just Dalarnas egen landskapsmåltid.

– Jag tycker att det här ska bli jätteroligt, inte minst att få marknadsföra mat från Dalarna.

Hur har du tänkt att menyn ska se ut?

– Man ska få en kulinarisk resa genom Dalarna, där hela länet är representerat, från norr till söder. Och den resan skapar jag med hjälp av samarbetspartners som är lokala leverantörer till mig och som oftast har småskalig verksamhet.

Röding, ren och råbiff av oxfilé

Det innebär att besökarna kommer att kunna äta exempelvis krokfångad röding, ren från norra Dalarna, skrapad råbiff av oxfilé med bakad äggula i, det kan också bli Älvdalslax och så LissEllas senap från Garpenberg som flera gånger har belönats med VM-guld för sina produkter. Den lokala matkulturen från Dalarna är ofta något alldeles extra, säger Görgen Tidén.

–  Ja den består av stolthet, eldsjälar som tar fram unika smaker och det finns en äkthet i att ta till vara det fantastiska i det lokala. Det är en imponerande trovärdighet som präglar Dalarnas unika matkultur. 

Då serveras Görgens läckerheter

Görgen Tidén kommer att servera maträtter från Dalarna vid Human&hearts mötesplats på Norra Slottsgränd 10 i Visby på onsdagen den 28 och torsdagen den 29 juni, från klockan 12:30 och en bit in på kvällarna. I samband med Human&hearts arrangemang på eftermiddagarna och kvällarna så kommer det även att serveras alkoholhaltiga drycker, till de som önskar.

– Hela Dalarna ska känna sig representerade från min sida när vi är i Almedalen. Human&heart jobbar ju över hela landet, men har sina rötter i Dalarna. Och det ursprunget ska vi dra nytta av även kulinariskt. För Dalarnas matkultur är helt unik. Det kommer besökarna i Almedalen att märka.

Fotnot: Human&heart är noga med att följa alla lagar och etiska rikslinjer. Det är skälet till att företaget inte bjuder på vare sig mat eller dryck av något slag. Mat och dryck från Görgen Tidén kan dock köpas på plats.

Bildtext: Görgen Tidén finns på plats hos Human&heart i Almedalen. Foto: Privat/Elin Nysten, Region Gotland

Program och anmälan

Här hittar du hela vårt program för Almedalsveckan samt information om hur du anmäler dig!

Den här webbsidan använder sig av cookies för att fungera på bästa sätt.
Jag godkänner