Kontakta oss

Stort intresse för RUM på 45 minuter – då kommer nästa chans

Publicerad: 8 Dec 2023

Under fredagsmorgonen anordnade Human&heart en kostnadsfri föreläsning om RUM-metodiken via Teams. Och trots att december månad är särskilt hektisk på många arbetsplatser, så deltog många företrädare för olika organisationer.

– Det var ett stort intresse och många har hört av sig och bett om nya chanser att få vara med, så det måste vi självklart ordna, säger Richard Mårtensson, som var den som höll i föreläsningen. 

Han är en av de båda grundarna till RUM-metodiken – en metodik som under året har tagit en alltmer självklar plats inom svenskt arbetsliv som den rättssäkra metodiken för utredningar av exempelvis anmälningar av kränkande särbehandling och olika former av trakasserier.

Ett 50-tal personer deltog under fredagsmorgonen från en mängd olika organisationer – både mycket stora och välkända privata bolag och koncerner, samt flera regioner och kommuner. Under föreläsningen gav Richard Mårtensson en översiktlig beskrivning av RUM-metodiken och om hur utredningar av kränkande särbehandling, trakasserier och sexuella trakasserier via RUM går till.

– Jag berättade även för deltagarna om varför just rättssäkerheten är den absolut viktigaste grundpelaren som man måste förhålla sig till i det här sammanhanget. Och även vilka legala förutsättningar som måste vara uppfyllda för den här typen av utredningar.

Flera deltagare passade även på att ställa relevanta och intressanta frågor.

Nu står det klart att föreläsningen – som är till för alla och som inte kräver några förkunskaper – kommer att anordnas igen.

– Ja eftersom vi ser att intresset var så stort trots att vi befinner oss i julmånaden, så måste vi självklart anordna fler möjligheter för att få lära känna RUM på 45 minuter. Nästa tillfälle kommer efter storhelgerna, under den andra halvan av januari månad, avslutar Richard Mårtensson. 

Human&heart återkommer med information om när nästa föreläsning anordnas. Följ gärna Human&heart på båda Facebook och LinkedIn så missar du inga inbjudningar.