Kontakta oss

Tommy Iseskog blir ledamot i styrelsen för Human&heart

Publicerad: 22 Dec 2022

En av Sveriges främsta och mest erfarna experter inom arbetsrätt - Tommy Iseskog - blir ny styrelseledamot inom Human&heart. "Vi känner en oerhörd stolthet över att han har tackat Ja", säger bolagets styrelseordförande Lena Westman.

Tommy Iseskog är mannen som myntade begreppet ”personaljuridik” 1979. Han är en flitig föreläsare inom arbetsrätt, han medverkar ofta som expert i olika tv- och radioprogram och han har skrivit närmare 300 böcker. Tommy Iseskog skrev också förordet till Richard Mårtenssons och Cecilia Malms bok ”Kränkande särbehandling – Rättssäker utredningsmetodik i arbetslivet” som kom ut år 2019.

– Företaget jobbar med saklighet och opartiskhet som riktmärken, och det tycker jag är viktigt och det är därför som jag tidigare i olika sammanhang har valt att inte engagera mig i olika styrelseuppdrag som jag har fått förfrågningar om. Men Human&heart driver en typ av verksamhet som är i linje med hur jag har jobbat med juridiken i alla år och därför valde jag att tacka Ja till förfrågan, säger Tommy Iseskog.

”Vi är oerhört stolta”

Human&hearts styrelseordförande Lena Westman kommenterar beskedet att Tommy Iseskog tar plats i koncernens styrelse, så här: 

– Jag talar för hela styrelsen och ägargruppen när jag berättar att vi är överlyckliga över att Tommy Iseskog tackat ja till platsen som ledamot i Human&heart-koncernens styrelse. Tommy Iseskog är Sveriges mest profilerade och erkända arbetsrättsexpert. Det är med stor ödmjukhet jag inser att vi ska vara oerhört stolta över att han väljer att tacka ja till uppdraget. Att värva Tommy Iseskog till Human&heart är en del av strategin att bli Sveriges och på sikt Nordens ledande företag inom utrednings-, utbildnings- och visselblåsartjänster, säger Lena Westman.

Den rättssäkra RUM-metodiken 

När det gäller olika metodiker för att utreda misstänkt kränkande särbehandling och andra former av misstänkta avvikelser i arbetslivet, så lyfter Tommy Iseskog särskilt RUM-metodiken och dess rättssäkerhet. 

– Ja det är ju så det ska gå till. När man gör utredningar så kan man ju inte nöja sig med att konstatera att det kan vara på ett visst sätt, utan man måste komma fram till att det är på ett visst sätt i den meningen att man kan styrka påståenden om vad som har hänt. Det är ju det som vi kallar rättssäkerhet och som är helt avgörande i juridiken.

Den nya visselblåsarlagen

Angående den nya visselblåsarlagstiftningen så har Tommy Iseskog själv skrivit en bok i ämnet, och han tror att Human&hearts visselblåsartjänst Trust&heart kommer att spela en viktig roll i arbetslivet framöver.

– Ja jag har funderat väldigt mycket hur man praktiskt ska hantera de här frågorna och det är väldigt viktigt att man ser till att organisera det här på det sätt som lagstiftningen förutsätter, och oftast är det nödvändigt och lämpligt att anlita någon extern leverantör av tjänsten. Och den marknaden är jättestor.

Hur tror du att Human&heart kommer att utvecklas under år 2023?

– Bolaget har ju stora expansionsplaner och allt talar för att man kommer att lyckas med det, så som man har lyckats med sin utveckling hittills. Så det ser ju bara positivt ut, tycker jag. Och det här är inte heller en verksamhet som är konjunkturkänslig, avslutar Tommy Iseskog.

Den här webbsidan använder sig av cookies för att fungera på bästa sätt.
Jag godkänner