Kontakta oss

TV: Hon blev falskt anklagad av anonym visselblåsare – seminarie från Almedalen

Publicerad: 4 Jul 2023

Missa inte TV-inspelningen från Almedalen, när Inger Klangebo berättade hur hon blev falskt anklagad för korruption via en anonym visselblåsning. I den efterföljande paneldiskussionen fick den aktuella arbetsgivarens högsta ledning svidande kritik från en av landets mest erfarna experter inom arbetsmiljörätt.

Human&hearts mötesarena under Almedalsveckan – House of Investigations – inleddes med att en av bolagets grundare, Inger Klangebo, berättade om när hon blev anklagad för korruption av en falsk visselblåsare. Visserligen friades hon från anklagelserna i en oberoende granskning, men konsekvenserna blev ändå förödande. 

I den efterföljande paneldiskussionen i Almedalen gick en av landets mest erfarna experter inom arbetsmiljörätt, Tommy Iseskog, till hårt angrepp mot hur den aktuella arbetsgivarens företrädare hanterade ärendet och hur Inger Klangebo behandlades:

– Rättssäkerhetsperspektivet är jätteviktigt och där offrades hon på ett sätt som är grymt. Och politikerna är ju arbetsgivarföreträdare och det måste de förstå. De har ytterst ett arbetsmiljöansvar, konstaterade Tommy Iseskog.

Hela seminariet ser du här:

 

 

 

Human&heart erbjuder marknadens tryggaste och mest rättssäkra visselblåsartjänst. Genom enkel och snabb implementering är tjänsten designad för att vara en naturlig del i det systematiska arbetsmiljöarbetet. Självklart är tjänsten användarvänlig, rättssäker och informationssäker. 

Kontakta oss redan idag för mer information om vår visselblåsartjänst Trust&heart, och om hur vi kan hjälpa er med alla typer av utredningar som en visselblåsning kan leda till.